Banes Motor České Budějovice
19.09.2015, Jaroslav Pešek

JUN: CEB - HKR 3:5 - Třígólové vedení Motor neudržel

České Budějovice: Velice pikantní duel se odehrál na ledě Budvar arény a zdálo se, že Motor ho má od začátku pod kontrolou. Opak byl ale pravdou a Východočeši nakonec dokázali zvrátit zápas na svou stranu.

Oba týmy začaly zápas ve vysokém tempu, ale o něco lépe se dařilo domácím, kteří mohli jít už v šesté minutě do vedení, když si Točík krásně prohodil puk mezi nohami hostujícího obránce a zakončoval, ale Vomáčka ani nemusel zasahovat, jelikož budějovický forvard klec přestřelil. O dvě minuty později už se ale skóre měnilo. Tomáš Guman vyhrál buly před Vomáčkou na Jakuba Doktora, který vystřelil, puk se odrazil od bránícího hráč zpět na Doktorovu hokejku a ten už jen puk dorazil do sítě. Další dobrou šanci měl Šulek, který po individuální šanci trefil jen Vomáčku. I nadále měli navrch domácí, kteří svého soupeře dostávali pod tlak. Velký podíl na tom měla vynikající disciplinovanost hráčů ve žlutém, kteří se nenechali ani jednou vyloučit. Naopak Východočeši proseděli na trestné lavici za první třetinu celých osm minut.

Druhá část začala opět velkým tlakem Motoru, který také vyústil v další branky. Nejprve vstřelil velice kuriózní gól Jakub Šuhaj, když se puk od Točíka pomalu doklouzal po ledě až k Vomáčkovi, ale nějakým způsobem mu projel mezi nohama a zastavil se za ním. Tam si puku všiml Šuhaj a zametl ho sítě. Ani ne minutu na to se motoráci radovali potřetí, když Onřej Šulek využil lahůdkové přihrávky od Jana Bárty a bez problémů překonal Vomáčku. To už hradecký gólman nevydržel a vystřídal ho František Veselý. Pak ale domácí jakoby přestali hrát. Brzy totiž snížil ve vlastním oslabení Tomáš Drašnar, který využil odrazu o zadní mantinel a záhy opět v oslabení skóroval František Hnik, který těžil z dobré přihrávky Pilaře. Rázem bylo z zápasu drama a hostům se dokonce povedlo ještě před druhou sirénou snížit. Tentokrát se v přesilovce prosadil Tomáš Zahradník a třetí třetina tak začínala prakticky od nuly.

Třetí třetina byla z obou stran nervózní a postupem času bylo jasné, že kdo dá první gól, bude slavit vítězství. První mohl skórovat Motor, když Panáček našel před brankou úplně volného Točíka, který ale jen vyprášil Veselého výstroj. Následovala série vyloučení na straně domácího celku, ale hosté nesehráli přesilovky dobře a stále trval nerozhodný stav. Ten rozsekl až v 59. minutě hostující Tomáš Drašnar, který poslal puk nekompromisně za Spáčilova záda. Výsledek ještě sekundu před koncem korigoval David Gančarčík, který v přesilovce využil upadávajícího zájmu domácích hráčů o hru a procedil puk skrz budějovického gólmana.

Ohlasy po zápasu

Martin Štrba (HC Motor České Budějovice): Co k tomu říct? Zřejmě jsou z nás milosrdné sestry, protože rozdáváme body. Zápas jsme měli plně pod kontrolou, děláme chyby, na které hráče upozorňujeme. Oni si ale dělají co chtějí, čtyři z pěti zápasů jsme takhle prohráli.

Aleš Krátoška (Mountfield HK): Dnes bylo vidět spoustu chyb na obou stranách, ale od druhé třetiny jsme se i díky chybám domácích dostali zpět do hry a nakonec ve třetí třetině rozhodli o našem, pro nás velmi důležitém, vítězství. Ale je to o nervy.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....