Banes Motor České Budějovice
17.09.2015, Filip Kortus

MDO: CEB - LIB 4:1 - Mladší dorost doma s Libercem nezaváhal

Tým vedený trenérem Romanem Heindlem navázal na výhru z pražské holešovické arény a porazil doma Liberec 4:1. O branky se starala zejména první lajna Budějovic, poprvé v sezoně se prosadili Kubíček a Silný. Motor se díky výhře posunul na čtvrté místo ELIOD extraligy mladšího dorostu skupiny "Střed" a v neděli od 15:15 hostí zatím neporažený Mountfield HK.

Otěže zápasu vzali od úvodního vhazování do svých rukou liberečtí hráči, kteří nevyužili velice brzy nabídnutou příležitost první přesilové hry. Paradoxně se vedení ujal domácí tým poměrně lehkým, ale o to přesnějším nahozením Šimona Kubíčka, který využil první přesilovou hru domácího celku. Za necelou minutu při další přesilové hře Motoru trefil Michal Silný střílenou přihrávkou brusli hostujícího obránce a touš tak zapadl k pravé tyčce libereckého brankáře, který svůj osobní souboj s nahromaděnou frustrací prohrál a po tomto inkasovaném gólu roztřískal svou brankářskou hůl. Toto brzké dvougólové vedení malinko odebralo vítr z libereckých plachet, ale přesto do konce první třetiny působili Tygři nebezpečnějším a hokejovějším dojmem.

Druhá třetina nabídla především několik ostrých zákroků těsně pod či nad hranicí pravidel, ale radost ze vstřelené branky si neužili příznivci ani jednoho z celků.

Do třetí třetiny vstoupili Liberečtí s očividnou touhou po zvrácení nepříznivého stavu, ale jejich rozlet přibrzdilo přečíslení domácích dva na jednoho, kdy střelu Michala Silného vyrazil gólman hostí pouze před sebe a pro pozorného Jiřího Egerta již nebyl problém jej bekhendem přehodit. Když v 45. minutě „mladé pušky“ domácích zamkli svého soupeře v blízkosti jeho brankoviště a šikovnosti Matěje Tomana a bojovnosti Filipa Houdka využil důrazný Martin Beránek, bylo o vítězi zápasu prakticky rozhodnuto. Ve zbývajících minutách již Budějovičtí hru kontrolovali a při lépe seřízené střelecké mušce mohli své vedení i gólově zvýraznit. Účet zápasu uzavřel hostující obránce Petr Had, který přesnou střelou od modré čáry stanovil konečný výsledek zápasu.

Vítězství domácího celku je tou nejlepší pozvánkou na nedělní duel extraligy mladšího dorostu, kdy do Budvar Arény zavítá Hradec Králové. Utkání začíná v 15.15 hod.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....