Banes Motor České Budějovice
13.09.2015, Filip Kortus

MDB: JIH - CEB 0:3 - Béčko mladšího dorostu uspělo v Jihlavě

Mladší dorost B dokázal navázat na první úspěšné utkání proti Jindřichovu Hradci a vyhrál i proti béčku Jihlavy. Tým vedený kapitánem Janem Vávrou nedostal branku a po celý zápas kontroloval hru. Čistým kontem se vyznamenal Denis Vacek, o branky se postarali Hrubec, Tejček a Víta.

Mladší dorost B začal v Jihlavě výborně. V první třetině si vytvořil několik gólových příležitostí a dvě z nich dokázal využít. Nejprve se nadvakrát neprosadil Martin Tisoň, tyč nastřelil po dobrém pasu od Šuhaje Hrubec. Tentýž hráč se o minutu později už radoval z branky v jihlavské síti. Ve velkém závaru před brankou se puk odrazil k němu a budějovický útočník poslal svůj tým do vedení – 0:1. Druhou branku obstarala spolupráce hráčů ročníku 2000. Kadlec zavezl puk do útočného pásma, tam ho předal Šulistovi, který našel mezi kruhy volného Tejčka, jehož střelu nad vyrážečku Chaloupek nechytil – 0:2.

Zbytečný trest přišel pro Motor hned v úvodu. Hosté přišli pozdě na ledovou plochu a Petr Bartoš musel odpykat dvouminutový trest. Ve druhé třetině sudí tresty nešetřil a bohatě se vylučovalo na obou stranách. Avšak ani jeden z týmů se v přesilovce neprosadil. Nejblíže tomu byl budějovický Víta, ale bombou těsně minul domácí svatyni. Neprosadil se ani jihlavský Přibil, tudíž se odcházelo do kabin za stejného stavu 0:2.

Třetí perioda nabídla hned v úvodu možnost Motoru navýšit své skóre. Domácí Koláček a Přibil se nechali vyloučit, načež trenér Budějovic Aleš Dvořák zareagoval time outem. Dvojnásobnou přesilovou hru Jihočeši nevyužili, branka přišla až v 51. minutě. Hrubec našel Vítu a obránce Motoru prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 0:3. Jihlava v závěru mohla snížit, ale Denis Vacek si střelu Přibila pohlídal a udržel čisté konto.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....