Banes Motor České Budějovice
15.08.2015, Filip Kortus

Mladší dorost neobhájil triumf a skončil pátý

Nepovedený turnaj za sebou mají hokejisté mladšího dorostu. Za celý turnaj dokázali zvítězit pouze jednou, což je ve vyrovnané tabulce kapitulovalo na poslední páté místo. Svěřenci Romana Heindla nedokázali vyrovnaná utkání přetavit ve výhru, takže třikrát svému soupeři těsně podlehli. Jedná se pouze o přípravu, takže doufejme, že v extralize to bude přesně naopak.

O pohár statutárního města Chomutov - 2. den

České Budějovice – Chomutov 4:3 (3:1, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 6. Vaculík (Krcho), 13. Toman (Egert), 14. Grossmann, 24. Kubíček (Čížek) – 6. Brandner (Ouřada), 38. Černý, 45. Černý.

Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1

České Budějovice:

D. Svoboda – Novák, Škola, Doktor, Kubíček, J. Dvořák, Víta, Procházka, Stárek – Silný, Krcho, Vaculík, Egert, Houdek, Toman, Beránek, Fríd, Holý, Čížek, Grossman, Škvarek. Trenéři: Heindl a Caldr.

Chomutov:

Běhula – Zeman, Psár, Jungvirt, Kašiner, Herles, Nerad, Kanický, Baler, Černý, Hofrichter, Ouřada, Brandner, Hradecký, Sommer, Chlouba.

Do třetího střetnutí vstoupili Jihočeši aktivně, za což byli odměněni první brankou. Po akci Krcha zakončoval Vaculík - 1:0. Chomutovští se z branky rychle oklepali a dokázali ihned srovnat, důrazně se prosadil Brandner - 1:1. Prvních patnáct minut se Jihočechům povedlo, což dosvědčují další dvě branky do sítě Běhulu. Nejprve se prosadil Matěj Toman - 2:1. Necelou minutu po rozdílové brance se puk odrazil k úplně volnému Grossmanovi, který pohotově zvýšil – 3:1. Druhá třetina nabídla pouze jednu branku a to opět do sítě Chomutovských. Po rychlé kombinaci se prosadil obránce Kubíček - 4:1. Domácí v závěrečné třetině dokázali utkáni zdramatizovat. Nejprve snižoval v 38. minutě Černý - 4:2. V poslední minutě se prosadil tentýž hráč, ale na srovnání stavu utkání to bylo málo – 4:3.

České Budějovice – Tampa Bay 1:3 (1:1, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Schnapp (Wilbur), 16. Reed (LaFrance), 27. LaPort (Morgan) – 11. Čížek.

Vyloučení: 2:3. Bez využití.

České Budějovice:

M. Dvořák – Novák, Škola, Doktor, Kubíček, J. Dvořák, Víta, Procházka, Stárek – Silný, Krcho, Vaculík, Egert, Houdek, Toman, Beránek, Fríd, Holý, Čížek, Grossman, Škvarek. Trenéři: Heindl a Caldr.

Tampa Bay:

Bell – Schnapp, LaFrance, Sipperley, Collins, Wilbur, Morgan, Pickrum, Demiceli, Prospal, Thompson, Wadsworth, Reed, LaPort, Corrow, More, McDonnell, Mazur.

V posledním utkání tahali Jihočeši již od začátku za kratší konec. Ve druhé minutě se za Tampu prosadil Schnapp a poslal svůj tým do vedení – 0:1. Ještě do konce třetiny se Motoru podařilo vyrovnat, Čížek po samostatném brejku překonal Bella – 1:1. To bylo v tomto zápase od Jihočechů vše. Zkraje druhé třetiny vrátil Tampě vedení Reed střelou bez přípravy – 1:2. Zásadní úder zasadil Motoru v 27. minutě LaPort. Nadvakrát dokázal překonat Dvořáka a zvýšil na dvoubrankový náskok – 1:3. Jihočeši se snažili ještě zmírnit stav utkání, ale to se jim nepodařilo, takže si z turnaje odvezli pouze jednu výhru a bod za prohru po nájezdech.

Konečná tabulka: 

MístoTýmSkóreBody
1.Plzeň8:69
2.Chomutov13:86
3.Tampa Bay12:146
4.Hradec Králové7:95
5.České Budějovice8:104

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....