Banes Motor České Budějovice
13.08.2015, Filip Kortus

Dorostenci jedou obhajovat prvenství na turnaji v Chomutově

Ve dnech 14. a 15. srpna se utkají mladší dorostenci na turnaji O pohár statutárního města Chomutov s Hradcem Králové, Plzní, tamějším Chomutovem a Plzní. Jihočeši budou obhajovat prvenství z loňského roku.

Čtyři zápasy, čtyři výhry. Taková je bilance mladších dorostenců v přípravě. V úvodním utkání se jim podařilo přehrát americký celek Tampu Bay vedený Václavem Prospalem 3:1. Následovalo soustředění ve Strakonicích zakončené zápasem s Plzní, kdy mladší dorostenci prokázali skvělý obrat a porazili západočeského soupeře 5:4. Na úspěšné utkání hrané v Klatovech dokázali navázat mladí hokejisté vysokou výhrou nad Pískem 8:1. Proti jihočeskému soupeři nenastoupili Budějovičtí v nejsilnějším složení a trenéři zkoušeli hráče ze širšího kádru, přesto pro ně Písek nebyl překážkou. Zatím poslední odehrané utkání mají na kontě mladíci proti Mladé Boleslavi. Středočeský celek sehrál s Motorem vyrovnanější duel než Písek, utkání ovšem skončilo stejným poměrem pro Jihočechy 8:1.

Nabitý program dorostencům zpestří turnaj v Chomutově, kde z loňského roku budou obhajovat první příčku. Turnaj má pět účastníků (České Budějovice, Plzeň, Tampa Bay, Hradec Králové, Chomutov), Jihočeši se v prvním utkání představí v pátek proti Hradci Králové od 11:45. Z letošního kádru mají zkušenosti z loňského roku s turnajem obránci Doktor, Novák a Stárek. V útoku nastoupili Silný, Vaculík, Krcho. Do Chomutova určitě neodcestuje Ondřej Svoboda, který má problémy s vřetenní kostí. Jinak by měl být kádr kompletní.

Program utkání Motoru:

Pátek 14. srpna:


11:45: Hradec Králové – České Budějovice 

15:45: Plzeň – České Budějovice

Sobota 15. srpna:


8:30: České Budějovice – Chomutov 

12.30 České Budějovice – Tampa Bay

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....