Banes Motor České Budějovice
14.08.2015, Michal Heřman

Přípravu zpestří jihočeské derby s Táborem

Páteční podvečer bude patřit další přípravě ČEZ Motor České Budějovice. Po duelu s Kometou Brno se Jihočeši vydají k derby do Tábora. Začátek zápasu je v 18:00.

O soupeři: HC Tábor

Poměrně pozdě zahájili Táborští letní přípravu na nadcházející sezonu ve II. lize. Na ledě se 6. srpna sešlo 23 hokejistů. Pro českobudějovické příznivce bude asi nejznámější jméno Martin Semrád, který Tábor posílil právě z Motoru. Dalšími novici kádru jsou brankář David Novák (naposledy HC Slavia Praha) a útočníci Stanislav Polodna a Tomáš Hájek. Polodna se vrátil ze Švédská a Hájek po roční pauze.

Tábor by měl v nové sezoně patřit mezi nejlepší týmy třetí nejvyšší soutěže. V lize se bude potkávat s dalšími jihočeskými týmy – Pískem a J. Hradcem. Soutěž Táborským začne za měsíc a Motor bude jejich druhá prověrka v přípravě. Tým vedený Tomášem Matušíkem má za sebou první herní test v Pelhřimově, kde se strhla velká gólová přestřelka. Jihočeši nakonec vyhráli 9:6 po nájezdech.

„Utkání neslo typické znaky první přípravy. My jsme se v něm brzy dostali do vedení a první třetinu nakonec po jednoznačném průběhu ovládli. Od druhé třetiny jsme podle plánu prostřídali sestavu. Pelhřimov přidal výrazně na důrazu, my možná trochu polevili v pohybu, a domácí tak byli aktivnější. Pravdou je, že jsme jim oba góly ve druhé třetině vyloženě nabídli. Poslední část už byla z naší strany znovu o trochu lepší, i tak se ale v naší hře znovu objevilo velké množství chyb. Určitě je dobře, že jsme nakonec dokázali dorovnat skóre a zápas jsme neprohráli. Kuriózní je, že jsme v něm čtyřikrát trefili tyč. Příprava pokračuje a máme samozřejmě hodně na čem pracovat,“ řekl po utkání v Pelhřimově trenér Tábora Matušík.

Soupiska HC Tábor:

Brankáři: Tomáš Klestil, David Novák
Obránci: Martin Havran, Martin Semrád, Jan Kanov, Ladislav Hlaveš, Luboš Heršálek, Marcel Dvořák, Adam Hájek
Útočníci: David Kellner, Vojtěch Mrkvička, Stanislav Polodna, Tomáš Hájek, Jakub Matušík, Radek Seidl, Jan Březina, Jan Boháč, David Blažek, Jakub Krätzer, Patrik Zayml, Pavel Pospíchal, Tomáš Bílek, Petr Dudák, Štěpán Kadilák ml.


4. přípravný zápas

HC Tábor
-
ČEZ Motor České Budějovice

pátek 14.8. 2015, 18:00, stadion HC Tábor


Z tábora Motoru

K jihočeskému derby se pro Deník vyjádřil trenér budějovického klubu Radek Bělohlav: „Hráče pro zápasy v Brně a v Táboře prostřídáme. Jedna pětka nepojede do Brna a druhá zase do Tábora. „V Táboře dostanou prostor kluci z juniorky. Počítáme, že to budou tak dva až tři. Jinak ale sestava bude obdobná. Rozhodně to nebude tak, že bychom do Tábora jeli v nějakém slabším složení. Pouze dostanou asi dva beci volno, aby nehráli všechna utkání, protože od příštího týdnu už nás čeká Regionální pohár. Doufáme, že to Tábor vezme prestižně. Jen ať má utkání náboj a věříme, že by mohli přijít i diváci. Chceme také podpořit spolupráci, kterou jsme s Táborem rozjeli. Jsme jenom o soutěž výš než soupeř a konfrontaci s top týmem druhé ligy vítáme. Nejsme zase tak daleko od nich. Těšíme se.“

Ani pro zápas s Táborem nebude ještě k dispozici gólman Ondřej Bláha, kterého čeká ještě rehabilitace. Po nemoci se do zápasu zapojí naopak Tomáš Nouza.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....