Banes Motor České Budějovice
06.08.2015, Miroslav Mayer

CEB - PCE 2:1 - První zápas doma Jihočeši vyhráli

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Venkovní teplota okolo 34 stupňů a přesto přišlo na první přátelský zápas sezony do Budvar arény 3 200 diváků, kteří byli zvědaví na nové posily i na novu kostku nad ledem. S obojím mohli být spokojeni, Motor totiž vyhrál 2:1 a kostka slibuje nevšední podívanou.

Na první přípravný zápas Motoru na vlastním ledě přišla, i přes velké horko, velmi slušná návštěva. První třetina probíhala, jak to tak u prvních přípravných zápasů bývá. Hráči se teprve zvykají na různá složení útoků a obran, ale i tak se diváci v první třetině rozhodně nenudili. Poprvé se diváci zvedli ze sedadel při přesilovce domácích, když mladík Guman trefil horní tyčku. Přesilovky na obou stranách pokračovaly a za hosty Matěj Sikela vystrašil pozorného Gábu. První gól v Budvar aréně padl, jak jinak, v přesilovce. Dušan Žovinec vymetl horní růžek branky. Pak Východočeši přidali a resultovala z toho přesilovka pět na tři, ale tu si domácí hráči pohlídali. Prakticky hned po skončení přesilovky využil Luboš Rob chybné rozehrávky brankáře Halásze a Motor vedl už o dvě branky.

Ve druhé třetině byly o něco lepší Jihočeši a to hlavně díky přesilovkám. Dynamo ovšem začalo náporem a od modré se napřáhl Martin Štajnoch a přesně trefil k tyči. Pardubičtí hráli hodně důrazně a rozhodčí je často vylučovali. V přesilovkách ukázali domácí svoji sílu, ale šance Žalčíka a Marka zastavil Halász. V půlce zápasu oba týmy vystřídaly brankáře. Jeden z noviců v sestavě obránce Pařízek se prezentoval i pěkným založením akce a jeho přihrávky zakončil Škoda jen do brankáře. Hosté přeci jen tolik šancí neměli a Kúdelu překvapila hlavně teč Paulíčka, která skončila pod rukou domácího gólmana.

Východočeši začali závěrečnou třetinu náporem a Kúdela se měl co ohánět, ale tentokrát hosté gól nedali. Pomalu se Jihočeši dostali do tempa a diváky potěšila hlavně akce Kuchejdy, který se proháčkoval až před branku, ale Maxwell vyrazil jeho střelu betonem. Motor měl opět herní převahu a snažil se svým výkonem odvděčit svým věrným fanouškům. Hlavně nové posily ukázaly, že mají chuť hrát a že budou pro tým přínosem. Konec zápasy byl hodně vyhrocený, když bylo na ledě k vidění několik potyček a pěstních soubojů, které museli rozhodčí řešit. Pardubice se ještě snažily vyrovnat při power-play, ale Motor vítězství udržel.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....