Banes Motor České Budějovice
05.08.2015, Matěj Mayer

Prvním letošním soupeřem v Budvar Aréně budou Pardubice

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Je to tady! Českobudějovičtí fanoušci se konečně dočkají prvního letošního zápasu v domácí hale. Na jihu Čech se navíc ve čtvrtek představí velmi atraktivní extraligový soupeř - HC Dynamo Pardubice, se kterým České Budějovice změří síly po dlouhých dvou a půl letech. Nenechte si ujít první domácí duel, jehož úvodní buly bude vhozeno v 17:30! Vstupenka na utkání stojí 60 Kč a prodávat se bude v den zápasu od 15 hodin na pokladnách od Vltavy. Držitelé permanentek na sezonu 2015-16 mají vstup zdarma.

O soupeři - HC Dynamo Pardubice

Klub z východu Čech prošel přes léto výraznými změnami. Tou nejpatrnější je staronový název, ve kterém nově nefiguruje jméno partnera klubu, a také nové logo (více v sekci Zaostřeno). Změny prodělal i hráčský kádr. Vedení Pardubic už dále nemůže počítat se službami opor, jakými byli Tomáš Zohorna (Amur Chabarovsk, KHL) a Lukáš Radil (Spartak Moskva, KHL). Mimo jiné dále nepokračuje v klubu ani nejproduktivnější obránce Východočechů z loňské sezony Václav Benák (Karlovy Vary).

Na jejich místo angažovalo Dynamo hned několik nových posil, z nichž nejzvučnější je jméno bývalého kapitána reprezentačního týmu Tomáše Rolinka. Novou tváří v mužstvu je také například slovenský obránce Tomáš Bokroš, syn trenéra Ernesta Bokroše, který na jihu Čech neslavně působil. Ke změně došlo také na postu hlavního kouče. Miloše Říhu, který odešel trénovat Slovan Bratislava, nahradil jeho stejnojmenný syn.

Pardubice mají za sebou už dvě úspěšná přípravná utkání s Mladou Boleslaví. V prvním zápase na domácím ledě otočili nepříznivě se vyvíjející stav a nakonec zvítězili 4:3 na samostatné nájezdy. Odveta byla na programu v úterý a Dynamo tentokrát zvítězilo jednoznačně 6:3. „I přestože to je příprava, tak je to příjemné vítězství, když si uvědomíme, v jakých sestavách oba týmy nastoupily,“ poukázal trenér Říha na to, že jeho tým nastoupil do zápasu bez prvních dvou formací.

Pardubičtí zvládli úvodní dvojitou prověrku s Ml. Boleslaví na výbornou. Vyhráli 4:3sn a 6:3.

Zápas v Budvar Aréně bude pro hokejisty Dynama, kteří jsou v týmu na zkoušku, poslední šancí se ukázat. Velkou motivaci tak bude mít třeba americký brankář Brandon Maxwell. Že čtvrteční duel na jihu Čech nebude obyčejným přípravným zápasem potvrzují i slova kouče Pardubic. „V Českých Budějovicích panuje veliký zájem o hokej. V první lize mají výborné návštěvy, dá se očekávat, že na extraligového soupeře přijde mnoho fanoušků. Víme, že mají obrovské počty prodaných permanentek a očekáváme bouřlivou kulisu. Pro nás je to další velmi dobrá prověrka,“ řekl Miloš Říha mladší pro klubový web Dynama.

Sestava z posledního zápasu:

Maxwell (Halász) – Šeda, Roupec, Zdráhal, Bokroš, Drtina, J. Látal, L. Havlík, Rusina – Poulíček, Nahodil, Kolář – A. Havlík, Cetkovský, Niederbach – Kaut, Moučka, Půhoný – Sikela, Marcinko, Šimun

Zaostřeno: Nový název, logo i klubový autobus

Po pěti letech se dočkal pardubický klub svého přejmenování - HC Dynamo Pardubice je návratem k tradici. Stejný název měli Východočeši už mezi lety 1953-60. „Je to výrazné přiblížení našeho klubu fanouškům. Jsem jednoznačně pro, protože slyšet na zimáku skandovat naše fandy Dynamo, to je skvělé. Věřím, že to naši fanoušci ocení a budou zase chodit na naše zápasy s větší chutí,“ prohlásil sportovní manažer Dušan Salfický pro server idnes.cz.

Změnou prošlo i logo, jehož dominantou je rozevlátá koňská hlava. Ta má představovat energii, sílu, vytrvalost, věrnost, nezkrotnost, rychlost a dokonale ovládnuté instinkty. Bílá barva koně symbolizuje vítězství a triumf. Motiv koně zároveň nese příslušnost klubu k městu Pardubice, jehož jméno v logu také figuruje. A objevuje se rovněž legendární Dynamo.

Největší novinkou je nově polepený klubový autobus pardubického mužstva. Nový design autobusu ctí klubové barvy a jeho hlavním motem je samozřejmě logo Dynama. Kromě něj zaujme také klubové motto „Když jednou, tak navždy“. Pardubice s inovovaným autobusem vyjely poprvé ve čtvrtek do Mladé Boleslavi, další zastávkou už bude Budvar Aréna!

VIDEO: Pardubice se mohou pochlubit novým designem klubového autobusu


2. přípravný zápas

ČEZ Motor České Budějovice
-
HC Dynamo Pardubice

čtvrtek 6.8. 2015, 17:30
Budvar Aréna

Z tábora Motoru

Na rozdíl od extraligových Pardubic za sebou mají Jihočeši teprve jeden přípravný duel. Na ledě Plzně sice svěřenci Petra Rosola po první třetině vedli, v dalším průběhu zápasů však dovolili Škodovce výsledek utkání otočit – 1:2. „Nebylo to ono, pětky nehrály pohromadě tak, jak budeme hrát, zvykáme si na nové věci,“ hodnotil zápas s nadhledem kapitán Josef Straka.

Nyní na Motor čeká další silný soupeř z extraligy a tedy další těžká prověrka před novou sezonou 2015-16. Trenéři budou stále zkoušet spíše mladší hráče a hokejisty, kteří jsou v klubu na zkoušku. O post jedničky Motoru bojuje hned trojice brankářů (Bláha – Gába – Kůdela).

V Budvar Aréně se ve čtvrtek v podvečer očekává velká návštěva, vždyť se bude jednat o úplně první domácí zápas v sezoně! Permanentkáři mají přípravná utkání zdarma, ostatní zaplatí vstupné 60 Kč. Vstupenky se budou prodávat v den zápasu od 15 hodin. A novinkou bude gril v prostorách za kotlem u Letního kina.

Věděli jste, že...

V sezoně 2012-13, kdy hrál Motor s Pardubicemi v extralize naposledy, vyhráli Jihočeši všechny čtyři vzájemné zápasy. Odnesli si z nich dokonce všech dvanáct bodů!
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice