Banes Motor České Budějovice
04.08.2015, Matěj Mayer

Starší dorost se přesouvá do jiné skupiny. Derby s Mountfieldem nebude

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Bez podstatných změn se letos odehraje extraliga staršího dorostu. Na rozdíl od starších kolegů v juniorce se systém soutěže starším dorostencům nemění. Jediným rozdílem je rozdělení do skupin, které se týkalo právě Českých Budějovic. Motoráci se společně se Spartou přesouvají do skupiny Západ a k vidění už tedy nebudou pikantní souboje s Hradcem Králové. K prvnímu duelu sezony nastoupí starší dorostenci 4. září na ledě Sparty.

Soutěž, ve které budou letos nastupovat hráči ročníku 1998 a mladší, bude hrát i letos čtyřiadvacet celků, které jsou územně rozděleny do tří skupin. Jihočeši ještě loni figurovali ve skupině Střed, letos však došlo k přesunu a Budvar arénu v základní části navštíví zcela jiné celky. Úplně všechny ale nové nebudou, spolu s Motorem se totiž do skupiny Západ přesune také pražská Sparta.

Pro České Budějovice to znamená mimo jiné to, že v základní části nenarazí na hradecký Mountfield. Jihočeši si naopak budou moci vychutnat duely s nejbližším extraligovým klubem, kterým je plzeňská Škoda. Kromě ní a Sparty narazí Motor v základní části ještě na Chomutov, Litvínov, Karlovy Vary, Slavii a Kladno.

Základní část startuje 4. září, českobudějovičtí hokejisté se v tento den představí od 17:30 na ledě Sparty. S každým týmem se během základní části utkají hned čtyřikrát (2x doma, 2x venku) a závěrečné kolo úvodní části soutěže je na programu už 12. prosince. Hned v dalším týdnu odstartuje nadstavbová část, v níž budou mužstva rozdělena do dvou dvanáctičlenných skupin a sehrají v ní další porci šestnácti důležitých soubojů před play off. V něm se pak představí šestnáctka nejlepších celků.

ROZPIS ZÁPASŮ V ZÁKLADNÍ ČÁSTI

Právě do vyřazovací části soutěže se loni nepodařilo českobudějovickému staršímu dorostu vklínit. Po první části extraligy si vysloužil pouze místo ve skupině B, kde potřeboval skončit do čtvrtého místa. Jihočeši si ale situaci zkomplikovali a nakonec skončili jedinou příčku za účastí v play-off! „Byla to fakt velká smůla. Podle mě jsme tým na play-off měli, ale uteklo nám to a nedá se nic dělat. Kdybychom vyhráli poslední zápas s Litvínovem, tak jsme ještě mohli postoupit, ale bohužel se to nepovedlo. Jak říkal trenér Všetečka – neměli jsme to nechat zajít tak daleko. Kdybychom zamakali na začátku sezony, tak bychom se nemuseli strachovat až do posledního zápasu,“ vystihl situaci loňský tahoun staršího dorostu Jan Bárta.

Znám je také systém vyřazovacích bojů. Osmifinále bude hráno na tři vítězná klání, čtvrtfinále, semifinále či finále už pouze na dva vítězné zápasy. Nový mistr RAKO extraligy staršího dorostu bude znám nejpozději 31. března roku 2016. Titul obhajují třinečtí Oceláři.


Čtěte také:

Nejlepší mládežník Jan Bárta: Za start v áčku bych byl vděčný
Junioři znají rozpis soutěže. Na úvod vyzvou Hradec
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice