Banes Motor České Budějovice
02.08.2015, Filip Kortus

Mladší dorost v přípravě porazil Tampu Bay!

Nově seskládaný výběr mladšího dorostu z ročníků 2000 a 2001 má za sebou první přípravné utkání a ne ledajaké. Nadějní hokejisté Českých Budějovic se utkali s Tampou Bay Lightning, kterou trénuje Václav Prospal! Po bezbrankové první třetině začalo soupeře točit duo Houdek - Toman, kteří nasázeli soupeři tři branky a zařídili výhru 3:1.

České Budějovice - Tampa Bay Lightning 3:1 (0:0, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 26. Houdek (Toman, Škola), 32. Houdek (Toman), 40. Toman (Houdek) - 51. Reed (TS).

Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 80.

České Budějovice:
D. Svoboda – Novák, Škola, Doktor, Kubíček, Janoušek, Dekret, Procházka – Silný, Krcho, O. Svoboda (41. Čížek), Holý, Vaculík, Egert, Houdek, Toman, Beránek. Trenéři: Heindl a Caldr.

Tampa Bay:
Bell – Schnapp, LaFrance, Sipperley, Collins, Wilbur, Morgan, Pickrum, Demiceli, Prospal, Thomson, Wadswoth, Reed, LaPort, Corrow, More, McDonnell, Mazur. Trenéři: Prospal a Reed.

Před utkání zazněly hymny obou týmu a utkání začalo zejména ze strany Tampy od podlahy. Soupeři nenechali píď ledu, každý souboj končil dohráním. Přesto si v první třetině vytvořili více šancí domácí borci. I hned v úvodní minutě přišel rychlý kontr a přečíslení Budějovických dva na jednoho, bohužel pro domácí to kapitán Silný špatně vyřešil a zhatil nadějný náznak na skórování. Na druhé straně se skvěle prezentoval domácí brankář Daniel Svoboda. Působil jistým dojmem, puky mu nevypadávaly. Ve čtvrté minutě zlikvidoval šanci Corrowa, v šestnácté vychytal Schnappa. Největší příležitost první třetiny měla hvězdička Motoru Matěj Toman. Střelu Egerta vyrazil Bell pouze před sebe, mladý forvard si puk přešteloval na bekhend a zamířil těsně vedle.

Ve druhé třetině už padaly branky a všechny do stejné sítě. Nejprve tvrdě vypálil v přesilové hře Škola mimo. Ve stejné přesilové hře se prosadil Filip Houdek. Matěj Toman ho přesně našel před brankou a nové akvizici Motoru nedělalo problém usměrnit touš do branky – 1:0. Druhou branku přidal mladý forvard ve 32. minutě. Ve skrumáži v rohu kluziště Matěj Toman vybojoval puk a poslal přesnou přihrávku na Filipa Houdka, který nadvakrát překonal Bella – 2:0. V závěru třetiny mohl završit hattrick, ale dal přednost svému kolegovi, který mu před tím připravil dvě branky. Brejk dva na nikoho vyřešil Houdek přihrávkou na Matěje Tomana a úderná dvojice obstarala třetí branku – 3:0.

Poslední část zápasu nestrhla tak zajímavou podívanou, jako ta druhá. Hattrick mohl završit Filip Houdek, puk o kousek minul prázdnou branku. Neprosadil se ani ve skrumáži Krcho. Fanoušci Tampy se dočkali jediné branky a to v 51. minutě se po samostatném nájezdu prosadil Reed - 3:1. Na víc už se hosté z Floridy nezmohli, a tak si mladší dorostenci na úvod přípravy připsali výhru s americkým celkem!

Trenér Roman Heindl po výhře: 

"Bylo to pro nás první přípravné utkání, dali jsme šanci mladší hráčům, kteří se chtějí poprat o místo v A týmu. Utkání splnilo účel, hráči chytili správný elán. Věřím, že v mužstvu je síla a potenciál. Soupeř byl kvalitní, prověřil nás."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....