Banes Motor České Budějovice
20.07.2015, Pavel Kortus ml.

Motor poprvé vyjel na led, Rosol si k Pouzarovi přivezl teplé prádlo

Č. Budějovice – Start nové sezony se zase o něco přiblížil. Hokejisté ČEZ Motoru v pondělí začali v rámci letní přípravy další fázi, když odpoledne v Hokejovém centru Pouzar poprvé vyjeli na led. Jako první na něj vkročil fanoušky zvolený hráč sezony 2014-15 Tomáš Nouza.

Trenér Motoru Petr Rosol je s průběhem suché části letní přípravy spokojen. „Všechno proběhlo v pořádku a bez problémů. Celá příprava byla hodně náročná, ale měli jsme minimum zraněných. Jen David Gába a Dan Růžička byli delší dobu mimo hru. Ale kluci makali a pracovali podle našich představ,“ chválí si českobudějovický kouč, jenž ocenil i přínos nového kondičního trenéra Františka Bombice.

Hlasy z vedení říkají, že kádr by měl být silnější než v loňské sezoně. Jednapadesátiletý Rosol je ale opatrnější. „Skončili Semrád a Punčochář, přišel zatím jen Kolmann. V obraně bych neviděl žádnou velkou změnu. Z útočníků odešel Boháč, přišli tři noví hráči. Jestli budou posily, to ukáže až čas,“ přemítá Petr Rosol, jenž si čas dovolené užil v domácím prostředí na kole či motorce.

První týden na ledě absolvují Motoráci v Hokejovém centru Pouzar, pak se přesunou do Budvar arény. „U Pouzara jsme byli už loni a hrozně jsme tam mrzli. Letos jsem si přivezl teplé prádlo,“ směje se Rosol, kterého těší, že v rámci přípravy bude moci bez omezení využívat mladé hráče z juniorky. „Loni začínali už v půlce srpna, letos až na začátku září, takže je můžeme využít v přípravných zápasech. Letos jich hrajeme jedenáct, každý by měl odehrát zhruba osm,“ přemítá.

Pro diváky je na novou sezonu připravena kostka nad ledem. Tu ale ocení i trenéři. „Často i nám trenérům nějaká situace unikne, takže se hodí, když se můžeme podívat na opakovačku,“ přikyvuje. Nové jsou i mantinely v Budvar aréně. „Jsou o trošku vyšší. A už nemůžeme počítat s odrazem puku od vrátek rolby před branku. To je škoda, na tom jsme chtěli letos stavět,“ smál se v pondělí dobře naladěný Rosol.

Při další otázce už ale zvážněl. Cíle kluby ještě oficiálně nezazněly, ale minimálně baráž v nich figurovat zřejmě bude. „Asi to tak je. Dostat se do baráže a ideálně si vytvořit co nejlepší výchozí pozici v základní části pro play off,“ vypočítává závěrem Petr Rosol. Jeho svěřence čeká první přípravný duel ve čtvrtek třicátého července v Plzni.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....