Banes Motor České Budějovice
19.07.2015, Tisková zpráva

Motor ve fotbale porazil tým 1. B třídy!

STRUNKOVICE — Poslední fotbalový zápas letošní přípravy sehrál ČEZ Motor České Budějovice v rámci sportovního odpoledne ve Strunkovicích nad Blanicí. Před početným publikem v obrovském vedru předvedl tým složený ze současných i bývalých hráčů, dirigovaný skvělým Karlem Poborským, výborný výkon, po kterém si zaslouženě odvezl vítězství 5:4!
Tentokrát si vzal nominaci a sestavu na povel generální manažer klubu Stanislav Bednařík, který namixoval mužstvo z mladých i zkušených hráčů, navíc ho vhodně posílil fotbalovým vicemistrem Evropy Karlem Poborským a rázem byl Motor na hřišti pořádně vidět. Zda za to mohl i zvolený moderní systém rozestavení 3 - 5 - 2, to nechť posoudí fotbaloví odborníci.

Zpočátku se přece jen nesehraná jedenáctka Motoru musela adaptovat a domácí celek, který skončil v uplynulé sezoně 1. B třídy na 5. místě (o bod za 2. místem), se ujal po fatální chybě vedení 1:0 gólem Kochmy. Pak ale Karel Poborský narýsoval první z mnoha geniálních přihrávek a Zdeněk Šperger, který vizuálně a chvílemi i hrou dokonale napodoboval Pavla Nedvěda, vyrovnal. Následovala ale slabší chvilka gólmana Luboše Roba a domácí zase vedli, trefil se Trněný. O chvíli později mohlo být vyrovnáno, ale gól Poborského hlavou po centru Vaniše rozhodčí neuznali kvůli tomu, že podle nich už míč opustil hrací plochu. "To byl snad můj první gól hlavou v životě a rozhodčí mi ho vezmou, to je hrůza," čílil se s úsměvem stoosmnáctinásobný reprezentant. Za chvilku ale bylo přece jen vyrovnáno. Další pas Poborského znamenal úprk Marka Vaniše na branku, následovala ještě přihrávka před prázdnou branku a ředitel marketingu Tomáš Kučera už nemohl minout - 2:2. Tímto výsledkem skončil i poločas.



Ve druhé půli už Motor bavil velmi dobrým fotbalem, přesto domácí ještě jednou vedli, když se trefil po rohu Kureš - 3:2. Následovala ale gólová smršť na druhé straně. Nejprve utekl domácí obraně hokejový internacionál Kutlák, našel Kučeru, a ten měl znovu snadnou úlohu - 3:3. O chvíli později vysunul Poborský Sedláčka, ten přiťukl hlavou Kučerovi, který pak povedeným dloubákem završil hattrick - 3:4. A povedenou pasáž hokejistů uzavřel po ideální kombinaci s generálním manažerem Bednaříkem Marek Vaniš - 3:5. V samotném závěru ještě brankář Luboš Rob mladší sestřelil domácího útočníka a z penalty od Kureše inkasoval, ale výhru 5:4 už Motoru nemohl nikdo sebrat. "Děkuji všem za účast, nasazení, skvělý výkon a vítězství. Hoří mi nohy," zhodnotil utkání hrající manažer Stanislav Bednařík.

V povedeném horkém odpoledni následoval duel staré gardy Strunkovic s výběrem Antonína Panenky. Hokejisté ale brzy odjeli domů, vždyť už v pondělí startuje tvrdá příprava na ledě!

TJ Blaník Strnkovice nad Blanicí - ČEZ Motor České Budějovice 4:5 (2:2)
Góly: Kureš 2, Kochma, Trněný - Kučera 3, Šperger, Vaniš.
Sestava Strunkovic: Turek - Zatloukal, David Kiš, Dominik Kiš, Štangert - Pelech, Beneš, Wimberský, Kochma - Kureš, Šabršula. Střídali: Novák, Klein, Hudec, Trněný.
Sestava Motoru: Rob ml. - Kříž, Adam Kotalík, Prokeš - Kutlák, Šperger, Poborský, Bednařík, Vaniš - Aleš Kotalík, Kučera. Střídali: Bláha, Rob st., Sedláček, Přibyl, Kališ.


Foto: Jan Škrle.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....