Banes Motor České Budějovice
10.07.2015, Michal Špírek

Motor měl na sraze fanoušků hojné zastoupení

Už podevatenácté se sešli hokejoví fanoušci klubů celé republiky na společném sraze. Tentokrát ho pořádal Fanclub zlínského hokeje, do rekreačního areálu na Pahrbku v Napajedlích si našlo cestu množství fandů, a fanoušci Motoru opět dokázali, že toto posezónní setkání mají ve velké oblibě...
Už devatenáctý ročník má za sebou akce, kdy jde stranou veškerá rivalita, ale kde se naopak fanoušci z celé České republiky setkají a užijí si společný čas. Hokej ale samozřejmě hraje hlavní roli - fanoušci dorazí v dresu svého týmu, u piva se pak řeší jako téma číslo jedna opět hokej. Tentokrát hostil Sraz fanoušků zlínský fanklub, dorazilo na 350 účastníků a z toho jich přes čtyřicet bylo právě z tábora Motoru! Společný pohodový víkend příznivců hokeje doprovodil třeba koncert kapely Alkehol, jehož kytarista chvíli hrál právě i v dresu Motoru.

"U motoráků je tato akce velice oblíbená a na většině srazů je nás největší banda, v podobném počtu se vydáváme na srazy už několik let po sobě, " usmívá se předseda českobudějovického fanklubu Pavel Pajky Vágner, který si atmosféru srazů zamiloval. "Samozřejmě se najde mezi fanoušky i dost odpůrců těchto akcí, ale kdo tam nikdy nebyl, tak to asi nepochopí," naráží Pajky na fakt, že některým příznivcům nesedí představa posedět u stolu s někým, který jinak třeba drží palce odvěkému rivalovi. Letos na srazu chyběli zástupci Brna, Plzně a klubu, který aktuálně sídlí v Hradci Králové.

Sám Vágner se zúčastnil již svého třináctého srazu. "Jedna věc je jistá, a to, že v podstatě každý sraz je povedený! Někdy samozřejmě nemusí vyjít počasí a vše se třeba nezvládne organizačně. Ale ona není sranda vymyslet a zařídit akci pro stovky fanoušků na víc jak tři dny. Je to prostě takový fanouškovský festival," přibližuje předseda fanklubu. Na počasí si letos nemohli organizátoři stěžovat, i když - vlastně bylo až moc pěkně a hlavně to vedro... Sraz byl doprovázen různými soutěžemi, a tak třeba účastníci závodu na šlapadlech se pořádně zapotili. Jihočeská posádka si dojela pro třetí místo, ale ještě větší úspěch zaznamenali motoráci v přetahování lanem. Nebo lépe řečeno - motoračky! Právě českobudějovické fanynky totiž v klání zvítězily. "Vyhrála naše parta Ladies, když ve finále porazila téměř neporazitelný Litvínov. Samozřejmě tam byla určitá dohoda, ale i tak jsou holky prostě nejlepší," pomrkává Pavel Vágner. Podle našich informací musely některé dívky po soutěži se svými pochroumanými ručkami dokonce vyledat lékařskou pomoc. Co by ale neudělali pro slávu Motoru, že?

Fandové si tak užili další povedený sraz a už se těší na příští rok - chybět na něm totiž v žádném případě nebudou.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....