Banes Motor České Budějovice
08.07.2015, Matěj Mayer

ANKETA: Pošlete hlas nejlepšímu mládežníkovi sezony!

Již potřetí jsme pro fanoušky českobudějovického hokeje vybrali ty nejlepší mladíky z uplynulého ročníku a je jen na vás, abyste zvolili toho nejlepšího! Vybrat vhodné kandidáty bylo letos obzvláště těžké, a proto jsme se nakonec rozhodli rozšířit anketu na jedenáct jmen. I letos bylo kritériem dvacet odehraných utkání v mládeži. V anketě nejsou zohledňovány výkony hráčů v A-týmu, ale pouze v mládežnických mužstvech juniorů, starších a mladších dorostenců. Prvním vítězem hlasování byl v roce 2013 Radek Prokeš, v minulém roce byl nejlepší Jiří Smejkal. Koho zvolíte letos?

Ladislav Marek

Jednadvacetiletý útočník přišel do Motoru krátce před začátkem sezony a jeho angažování se dá hodnotit velice pozitivně především směrem k juniorskému týmu. Tam Marek na rozdíl od svých kolegů, kteří pendlovali mezi A-týmem a juniorkou, dominoval. Důkazem toho budiž 28 bodů a hlavně skvělých 15 gólů, díky kterým se stal suverénně nejlepším střelcem mužstva v základní části. Fanouškům utkvěl především brilantním provedením nájezdu. V závěrečné fázi sezony však místo o udržení juniorky bojoval s A-týmem o postup mezi elitu.


Statistiky v základní části (JUN): 25 zápasů, 28 bodů (15+13), -2 / Play-out (JUN): 1 z., 0 b., -2


Emil Švec

I Švec hrál letos za juniory posledním rokem a na výjimku, bodově na tom však byl dokonce hůře než sezonu předchozí. V bídě, kterou juniorka v sezoně předváděla, ale patřil k tomu lepšímu. Jako jediní spolu s Markem překonali v základní části hranici 10 gólů (11), nominaci do ankety si však zasloužil především bodovým příspěvkem v rozhodující fázi sezony. V play-out byl díky osmi bodům v pěti zápasech nejproduktivnějším hráčem Motoru a vydatně tím pomohl k udržení extraligy juniorů.


Statistiky v ZČ (JUN): 25 z., 21 b. (11+10), -10 / Play-out (JUN): 5 z., 8 b. (3+5), -4


Radek Prokeš

Předposlední vítěz této ankety měl být letos stabilním hráčem „áčka“ a oporou juniorky. Druhou roli se mu ale ne vždy dařilo plnit, v devíti zápasech dokonce vyšel bodově naprázdno. Velkým pozitivem jsou ovšem jeho výkony ve veledůležitých zápasech ke konci základní části, kde byl hnacím motorem Jihočechů. Těsně před začátkem bojů o udržení se bohužel zranil, což se na výkonech juniorky negativně projevilo. Jako jeden z mála se objevil v reprezentaci, starty si připsal dokonce za U19 i U20! V obou kategoriích měl bilanci jednoho gólu ve třech duelech.


Statistiky v ZČ (JUN): 22 z., 24 b. (8+16), -5


Luboš Rob

Loni se do kvóty dvaceti zápasů těsně nevešel, letos ji splnil do puntíku. Luboš byl především hráčem A-týmu a v juniorce tak musel čelit velice těžkému úkolu, který měl spočívat v jeho dominanci při každém zápase. S rolí se zezačátku pral, ale požadovaného bodového průměru přes bod na utkání přece jen dosáhl. I on zabral v důležitých zápasech a velmi tak přispěl k záchraně juniorské extraligy. V reprezentaci se mu ale nedařilo, v šesti duelech za „dvacítku“ vyšel bodově naprázdno.


Statistiky v ZČ (JUN): 17 z., 20 b. (7+13), +3 / Play-out (JUN): 3 z., 4 b. (2+2), -3


Petr Kváča

Sedmnáctiletý brankář v přípravě na sezonu předčil starší kolegy a stal se jedničkou juniorky. Když začala soutěž staršímu dorostu, vrátil se o kategorii níže, kde patřil k nejlepším gólmanům v lize. Postupem času začal pendlovat mezi oběma kategoriemi a stal se jakýmsi prvním brankářem staršího dorostu i juniorů. Kváča zkrátka chytal tam, kde to bylo více zapotřebí, a v obou týmech si navíc držel výborné statistiky. Nevydařilo se mu ovšem play-out juniorů, kde ve třech duelech dostal třináct gólů.


Statistiky v ZČ (JUN): 2,62 prům; 92,21% / Play-out (JUN): 5,06 prům; 85,39%
Statistiky v ZČ (SDO): 2,35 prům; 91,43%


Ondřej Kachyňa

Talentovaný obránce obsadil už loni skvělé druhé místo v této anketě a i letos patří k největším favoritům. Nejenže si v letošním ročníku podle předpokladů zahrál extraligu juniorů, na dva barážové zápasy ho dokonce vyzkoušeli trenéři A-týmu – a to v pouhých šestnácti letech! Jeho obrovskou důležitosti pro starší dorost, kde bude moci nastupovat i v příští sezoně, netřeba rozebírat. Pravidelně se účastnil reprezentačních srazů U17, se kterou získal stříbrnou medaili na Evropské olympiádě mládeže. Na konci června byl jako 21. v pořadí draftován do kanadské juniorské ligy, přípravu začal s prvním mužstvem Motoru – tohoto zadáka bude ještě zajímavé sledovat.


Statistiky v ZČ (JUN): 13 z., 2 b. (1+1), +3
Statistiky v ZČ (SDO): 23 z., 12 b. (5+7), +6


Jan Bárta

Svou poslední sezonu ve starším dorostu odehrál Bárta ve velkém stylu a s průměrem více než bodu na utkání byl důležitým článkem mužstva. V základní části si v šestnácti zápasech vyzkoušel také juniorskou extraligu a vstřelil dvě branky. Jeho hlavní chvíle ale přišly až v nejdůležitější fázi sezony, ve skupině o udržení. Hbitý forvard předčil starší spoluhráče a pěti body ve stejném počtu zápasů přispěl k udržení juniorské extraligy.


Statistiky v ZČ (JUN): 16 z., 2 b. (2+0), -12 / Play-out (JUN): 5 z., 5 b. (3+2), -3
Statistiky v ZČ (SDO): 26 z., 28 b. (15+13), +20


Ondřej Šulek

Podobný ročník má za sebou také další útočník staršího dorostu. Šulek ovládl bodování této kategorie - s 39 body ve 30 zápasech je vůbec nejproduktivnějším hráčem ankety a jen jeden zásah mu chyběl do mety dvaceti branek (stejně jako loni)! Také on dostal příležitost v juniorském týmu, kde bude nastupovat v nadcházející sezoně. V základní části si zahrál desetkrát a byly z toho tři asistence, v play-out se do sestavy dostal jednou a hned se gólově prosadil.


Statistiky v ZČ (JUN): 10 z., 3 b. (0+3), -9 / Play-out (JUN): 1 z., 1 b. (1+0), 0
Statistiky v ZČ (SDO): 30 z., 39 b. (19+20), +16


Jáchym Kondelík

Hokejista, který zaznamenal asi největší posun ze všech. Už je jeho 197 centimetrů a 86 kilo, které měl už před sezonou v pouhých čtrnácti letech, vypovídají o mnohém. Kapitán mladšího dorostu byl ve své kategorii králem a jeho 34 bodů ve 23 duelech jsou toho důkazem. Ve starším dorostu si připsal jen pět startů, za což částečně může zlomenina kotníku, kterou utrpěl. Ukázal ale velké odhodlání a týmového ducha, když se i přesto rozhodl mladšímu dorostu v závěru ročníku pomoci. Skvěle si vedl také v reprezentačním dresu U16, kde byl také kapitánem a v osmi utkáních posbíral stejný počet bodů (5+3).


Statistiky v ZČ (SDO): 5 z., 2 b. (1+1), -3
Statistiky v ZČ (MDO): 23 z., 34 b. (7+27), +9


Tomáš Vochozka

Vítěz bodování mladšího dorostu byl v letošní sezoně k nezastavení. Stejně jako Šulek i Vochozka zaznamenal 39 bodů a jen jeden jediný gól mu chyběl do dvaceti. Také on dostal příležitost o kategorii výše, ale v sedmi utkáních v extralize staršího dorostu nebodoval. Patnáctiletý útočník byl také součástí kádru reprezentační U16, kde se ve čtyřech zápasech třikrát bodově prosadil (2+1). Další sezonu bude ale bohužel oblékat dres třineckých Ocelářů, kam míří na roční hostování.


Statistiky v ZČ (SDO): 7 z., 0 b. (0+0), -4
Statistiky v ZČ (MDO): 34 z., 39 b. (19+20), +21


Matěj Toman

Nejmladší člen letošní ankety a další talent českobudějovického hokeje. Věkově patřil do kategorie starších žáků, přesto už Toman nastupoval pravidelně za mladší dorost B, kde byl navíc hodně produktivní. Šikovný forvard hrál dokonce tak dobře, že si již ve třinácti letech zahrál za áčko mladšího dorostu, a ani tam se rozhodně neztratil. Jeho šest bodů v deseti duelech bylo skvělým počinem a ukázalo, že na jihu Čech možná roste další velký talent.


Statistiky v ZČ (MDO): 10 z., 6 b. (2+4), +3


Hlasovat je možné pouze jednou. Anketa bude ukončena 1. srpna.


Anketa

1. Ladislav Marek 34 hlasů - 3%
2. Emil Švec 20 hlasů - 2%
3. Radek Prokeš 175 hlasů - 17%
4. Luboš Rob 74 hlasů - 7%
5. Petr Kváča 20 hlasů - 2%
6. Ondřej Kachyňa 65 hlasů - 6%
7. Jan Bárta 225 hlasů - 22%
8. Ondřej Šulek 87 hlasů - 9%
9. Jáchym Kondelík 57 hlasů - 6%
10. Tomáš Vochozka 64 hlasů - 6%
11. Matěj Toman 189 hlasů - 19%
celkem hlasů 1010
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....