Banes Motor České Budějovice
09.06.2015, Tisková zpráva

Souboj na ČEZ Bike Prague! Vyhrají sázku hráči Motoru?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Na start závodu ČEZ Bike Prague se postaví hokejisté týmů ČEZ Motor České Budějovice a také Rytířů Kladno. Aby se před závodem pořádně vyhecovali, domluvili se také na sázce: Kdo prohraje, zve vítězný tým na pivo! A aby toho nebylo málo, tak poražený tým bude vítěze dekorovat na stupních pro nejlepší v dresech protivníka!

Souboj na ledě už je hokejistům málo. Tentokrát proti sobě nastoupí hokejisté z Kladna a Českých Budějovic na horských kolech při závodě ČEZ Bike Prague! Hráči pojedou pětatřicetikilometrovou trasu a budou se snažit zajet závod co nejrychleji. Zvítězí totiž tým, který bude mít co nejnižší součet časů.

Z každého týmu se postaví na start 4 hráči. Za ČEZ Motor České Budějovice to budou Josef Mikyska, Dušan Žovinec, Martin Záhora a Lukáš Kříž. Právě Lukáš Kříž je ostatními kluky favorizován jako největší tahoun. „Já si myslím, že Křížák pojede nejlépe. Ten je nabouchaný a jezdí vždycky všude první,“ říká mladý útočník Motoru Josef Mikyska. „Křížák jezdí nejlíp a vždy ujede všem,“ dodává kolega Martin Záhora.

Budějovický obránce Dušan Žovinec už trasu moc dobře zná. „Já jel ČEZ Bike Prague už před třemi roky za Spartu a moc mě to bavilo. Hlavně je to v terénu, takže to je super,“ dodává Žovinec.

Za Kladeňáky se budou snažit vyhrát sázku hokejisté Tomáš Redlich, Jakub Strnad, Michal Gutwald a Daniel Kružík. Šanci na nejlepší čas má z hokejistů Kladna určitě třiadvacetiletý útočník Jakub Strnad. „Jezdím běžně trasy okolo 50 kilometrů. Mám svůj okruh, který jezdím pravidelně většinou jednou týdně, někdy dvakrát“, říká Strnad. „Doufám, že nebude pršet, protože na rozmočeném terénu je to úplně o něčem jiném a je to samozřejmě obtížnější,“ dodává.

Jakubem Strnadem jsou si jistí i jeho spoluhráči. „Jakub Strnad je náš jasný favorit. On se cyklistice věnuje a na kole jezdí fakt dobře. Má dobrou fyzičku, a když jezdíme spolu, pořád mu koukám na výfuk,“ směje se kladenský útočník Tomáš Redlich.

Oba dva týmy mají dva pořádné bikery. Kdo nakonec zvítězí, to zjistíme už v sobotu 13. června!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....