Banes Motor České Budějovice
29.03.2015, Matěj Mayer

Jsem rád, že jsem nakouknul do brány, říká David Gába

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Nedělní utkání s Chomutovem příznivcům českobudějovického Motoru moc radosti nepřineslo. Domácí se v Budvar aréně neprezentovali dobrým výkonem a prohráli 1:4. Po čtvrtém inkasovaném gólu se z branky poroučel Ondřej Bláha, kterého nahradil jeho mladší kolega. Pro Davida Gábu to byla první barážová zkušenost, které si podle svých vlastních slov cení.

Davide, v čem byl dnes Chomutov lepší?
Přišlo mi, že jsme se zezačátku báli hrát. Řekl bych, že až v poslední třetině jsme si dokázali, že se s nimi dá hrát. Myslím, že jsme se málo drželi na puku a tím pádem jsme si nevytvářeli ani žádné šance. Těžko jsme pak mohli dát gól nebo hrát nějakou přesilovku.

V posledních zápasech bylo vždy hodně vyloučení, dnes jste si zahráli přesilovou hru jen třikrát. Nemělo to také vliv?
Jak jsem říkal, byli jsme málo na puku a rozhodčí pak může soupeře těžko vylučovat.

Neměli jste až trochu přehnaný respekt k soupeři?
Asi trošku přehnaný respekt tam byl, což bylo zbytečné. Myslím ale, že ke konci zápasu jsme dokázali, že můžeme být Chomutovu rovnocenným soupeřem.

Jaké to je pro brankáře naskočit do takto rozjetého utkání?
Když sedíte padesát minut na střídačce a najednou máte jít na led, tak to není nic jednoduchého. Na druhou stranu jsem samozřejmě rád, že jsem tam mohl nakouknout. Byla to pro mě nová zkušenost, zachytat si baráž, a jsem za ni rád.

Šlo na vás pár těžkých střel, ale vy jste všechny pochytal. Jak jste to viděl?
Těžké to bylo hlavně proto, že jsem nebyl v zápasovém tempu. Když jsem chytil první střelu, tak to ze mě spadlo a pak už jsem si věřil.

V celém play-off jste se do brány nedostal. Kdo rozhodl o tom, že půjdete chytat?
Myslím, že ta iniciativa vzešla od trenérů. Určitě chtěli, aby si Bláhič (Ondřej Bláha, pozn. red.) taky odpočinul. Má výbornou fazónu a daří se mu, takže když už bylo rozhodnuto, tak jsem šel chytat já. Navíc se hraje hned v úterý, takže to určitě taky hrálo roli.

V baráži už jste nastoupili proti všem soupeřům. Který byl podle vás nejtěžší?
Všechny týmy jsou dobré. Já to můžu těžko posoudit, když jsem chytal až teď. Podle mě ale všechny mančafty tu kvalitu mají.

S Chomutovem budete hrát i v úterý. Jak se připravit na zápas?
Je to dost náročné, že se hraje ob den, ale takový je sport. Zítra zregenerujeme, potrénujeme a pojedeme do Chomutova urvat nějaké body.

Nemyslíte, že situace už je poměrně kritická, když máte jeden bod po třech duelech?
Po nadějích určitě není. Pokud dobře počítám, tak ve hře je ještě sedmadvacet bodů, takže je určitě o co hrát. My půjdeme do dalších zápasů s hlavami nahoře a dáme do toho maximum.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....