Banes Motor České Budějovice
18.03.2015, Imrich Hrabovský

Páté semifinále rozhodly přesilovky, úspěšnější byli domácí

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Poté, co hokejisté Českých Budějovic ve své první sezóně novodobé historie hráli o záchranu v 1. lize, druhý ročník soutěže byl pravým opakem. Nejen, že po základní části skončili na druhé příčce, ale absolvovali také velice úspěšně play-off. A teď budou hrát o postup mezi českou hokejovou elitu – o postup do extraligy.

Jihočeši prošli semifinále vcelku lehce, zaváhali jen jednou

Semifinálové boje zahájili hráči Motoru na domácí půdě. V úvodním dvojzápase první duel vyhráli, ovšem v odvetě se Třebíč postarala o vyrovnání. Na Vysočinu se tak série stěhovala za nerozhodného stavu 1:1, kdy ani jeden z celků neměl k dispozici výhodu. Dokonce ani Horáci ne, ač k dvěma následujícím duelům nastupovali na vlastní půdě. Domácí atmosféru totiž přichystali hokejistům zpod Černé věže jejich vlastní fanoušci, kteří se po celou dobu sezóny opravdu činili a kteří do Třebíče dorazili v opravdu hojném počtu.

Horáčtí Slávisté vervu a chuť po vítězství svého jihočeského soupeře neustáli a České Budějovice z dvojzápasu uloupily obě výhry a před pátým semifinálovým bojem měly výhodu mečbolu. Před postupem do baráže o extraligu jim zbýval jen jeden malý krůček – pouze jedinkrát vyhrát. Série se tak vrátila do Budvar Arény před rekordní diváckou kulisu.

Páté semifinále před vyprodaným hledištěm

Českobudějovická Budvar Aréna hlásila vyprodáno již několik hodin před vhozením úvodní buly. Vynikající návštěvě v počtu uctihodných 6 461 diváků ukázali místní gladiátoři, že se za velice úspěšným ročníkem dokáží podepsat v opravdu velkém stylu. Svého soka přestříleli a osmi trefami do sítě mu sezónu ukončili. Nutno podotknout, že toto závěrečné utkání bylo pro domácí tým úspěšné i na přesilové hry. V početní výhodě nastříleli Slávistům z Vysočiny hned polovinu branek oproti jediné na druhé straně, přičemž čas strávený ve více hráčích nebyl až rapidně odlišný.

Statistiky přesilových her

12:48 Celkový čas 10:29
21 Počet střel 19
4 Vstřelené branky 1
12 Střely na branku 8
3 Střely mimo branku 5
6 Zblokované střely 6


Před celými dvanácti koly v baráži, kde se čtyři kluby budou prát o dvě místa mezi hokejovou elitou, hodnotil poslední utkání a výkony skvělých fanoušků mladý útočník Luboš Rob. Tomu se v pátém zápase série mimořádně dařilo, když získal celkem tři gólové asistence. Dvě z nich si připsal při přesilových hrách.

Dnes netypický výsledek, jaké máte po vyhrané sérii pocity?
Pocity jsou samozřejmě skvělé. Jsme po skvělé sezóně v baráži a to, že se nám podařilo vyhrát tak vysokým výsledkem, je už jen takové plus pro naše fanoušky.

Takže vás ani nemusí mrzet neproměněné trestné střílení. Co se pokazilo?
Prostě klasika. Zkrátka jsem, jako tradičně, vymýšlel, co s pukem a v koncovce to bohužel nevyšlo.

Na jakého soupeře se v baráží těšíte nejvíce a na jakého naopak nejméně?
Já se těším na všechny zápasy. Bez vyjímky. Přeci jen je to baráž o extraligu a ta se nehraje každý den.

Fanoušci, jež jsou pokládáni za nejlepší v lize, vás podporovali aktivně po celou sezónu. Je něco, co byste jim rád vzkázal?
Já nemám co dodat. Jsou famózní, prostě skvělí. To, co předvádí za poslední dva roky, je neskutečné a já jsem moc rád, že můžu nastupovat doma. Tam, kde jsem se narodil a kde mě vychovali před takhle fantastickou kulisou.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....