Banes Motor České Budějovice
13.03.2015, Pavel Kortus ml.

Rok Pajič si odpykal trest a potvrzuje: Měl jsem obrovskou chuť!

Třebíč – Vrátil se po čtyřzápasové stopce ve velkém stylu. Jako centr první lajny strávil na ledě hodně času a vyrovnáním na 1:1 se zasloužil o cenný druhý bod v sérii. „Ideální návrat, měl jsem obrovskou chuť,“ přikyvuje Rok Pajič.

Po trestu jste se vrátil do hry, Motor urval v Třebíči výhru a vy jste návrat okořenil gólem. Ideální scénář, ne?
Jo (usmívá se). Líp to dopadnout nemohlo a ten gól byl pro mě takovou třešničkou. Nejdůležitější je, že máme v sérii druhý bod.

Při svém gólu jste stál ve správný čas na správném místě a vyrovnal jste na 1:1.
Akorát končila přesilovka a hodně jsme stříleli na branku. Kotouč se vždycky někam odrazí a je o štěstí, kam to zrovna bude. Dnes jsem byl šťastný, že se to ke mně odrazilo a pak už jsem to jen trefil.

Měl jste po čtyřech zápasech na tribuně větší chuť do hokeje?
Já mám chuť pořád. Vždycky se těším na zápas, když jde o utkání v play off, tak obzvlášť. Měl jsem obrovskou chuť.

Třebíči ve třetím zápase chyběli Horčička, Zdráhal, Pekr, Bartoň a Holík. Projevilo se to nějakým způsobem na hře?
Nevím. Já se snažím soustředit na svůj výkon a pomoci našemu týmu k co nejlepším výsledkům. Na soupeře moc nekoukám.

V zápase jste dvakrát prohrávali, nakonec jste ale zápas otočili. Věřili jste stále, že máte na to, abyste uhráli druhý bod v sérii?
Já věřím pořád. Zvládli jsme to, otočili a máme z toho radost.

Opět jste inkasovali dva góly v oslabení. Nedají se ubránit přesilovky Třebíče?
Dají, ale play off se rozhoduje v přesilovkách. Kdo má lepší přesilovky a oslabení, tak má daleko větší šanci ve vyřazovacích bojích dojít daleko.

Co může znamenat vedení 2:1 v sérii pro další zápasy?
Uvidíme. Jsme o krok napřed, v sobotu se hraje další zápas. Musíme k němu přistoupit koncentrovaně, bojovně a na ledě dělat správná rozhodnutí. Snad to potom vyjde.

Vy jste se vrátil rovnou do centru první lajny. Při tom po dobu vaší absence se na vaší pozici dařilo Luboši Robovi. Byla ve hře varianta, že byste naskočil v jiném útoku?
To je spíš otázka na trenéry. Ale s Kuchcem a Bohym (s Davidem Kuchejdou a Danielem Boháčem, pozn. aut.) jsme hráli před tím dobře, s Kuchcem hrajeme celou sezonu. Proto jsem neviděl důvod, proč bych do té formace neměl jít zpátky. Byl jsem za to rád a myslím, že to bylo dobré.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....