Banes Motor České Budějovice
12.03.2015, Matěj Mayer

Motor vyráží do Třebíče. Důležitá bude disciplína a střelba, myslí si Kuchejda

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Stejně jako ve čtvrtfinále, i nyní českobudějovičtí hokejisté vyhráli jeden z domácích zápasů. Série se tak stěhuje do Třebíče za vyrovnaného stavu a jisté je, že nejméně na jedno utkání se ještě vrátí do Budvar arény. Následující třetí a čtvrté utkání se odehraje v pátek a v sobotu na zimních stadionu města Třebíč. Úvodní buly obou duelů bude vhozeno v 17:30.

Semifinálový soupeř: SK Horácká Slavia Třebíč

Založen: 1928
Stadion: Zimní stadion města Třebíče - MANN + HUMMEL ARENA (kapacita 5 000 diváků, z toho 840 k sezení)
Webové stránky klubu: hstrebic.cz
Hlavní trenér: Jiří Mička
Umístění po základní části: 3. místo (94 bodů, skóre 145:127)

Čtvrtfinále play-off:

Třebíč vyzvala ve čtvrtfinále na souboj Havířov, šestý tým základní části. A roznesla ho na kopytech ve velkém stylu, v nejkratším možném čase.

SK Horácká Slavia Třebíč - AZ Havířov 4:0 na zápasy (po výsledcích 8:2, 4:2, 3:2sn, 4:3)
Sestava Třebíče: Horčička – Malena, Holík, Zdráhal, Bartoň, Bilčík, Přibyl – Erat, Dolníček, Havel – Wasserbauer, Čuřík, Pekr – Vodný, Raška, Králík – Charousek, Čech, Jaroš


První dvě utkání nabídla zajímavou podívanou a ani na chvíli nemohl jeden z týmů vydechnout. Potvrdilo se, že se bude opět jednat o vyrovnanou sérii, a to proti o něco hokejovějšímu soupeři než byly Benátky nad Jizerou. Velkou roli budou opět bezpochyby hrát přesilové hry, ve kterých hned v prvním zápase padlo šest branek ze sedmi! Obě utkání skončila výsledkem 4:3, ale pokaždé se radoval jiný celek. Pojďme si nyní zrekapitulovat první dvojutkání.

1. zápas: České Budějovice – Třebíč 4:3 (1:0, 1:1, 2:2)

Na rozdíl od prvního duelu čtvrtfinálové série vstoupil Motor do úvodního zápasu semifinále vítězně. Vedení se ujal už ve 3. minutě zásluhou Tomáše Nouzy, na začátku druhé periody však hosté srovnali. Ještě ve druhé třetině vrátil vedení domácímu týmu hezkou tečí Martin Heřman a utkání poté zlomily dvě branky Českých Budějovic ve 47. a 48. minutě zápasu. Motor měl v tu chvíli tříbrankový náskok a vše vypadlo jednoznačně. Českobudějovičtí si nakonec cestu za prvním vítězstvím značně zkomplikovali. Třebíč totiž dvakrát skórovala a domácí se tak museli bát o výsledek doslova do poslední sekundy.

Branky a nahrávky: 3. Nouza (Straka), 34. Heřman (Bohunický, Nouza), 47. Vaniš (Švihálek, Semrád), 48. Straka (Heřman) – 24. Pekr (Havel), 51. Dolníček (Holík), 59. Pekr (Havel, Bilčík). Rozhodčí: Mikula, Mrkva – Bryska, Skopal. Vyloučení: 10:12, navíc Suchánek - Erat, Vodný všichni 10 min. OT. Využití: 3:3. Diváci: 6354. Střely na branku: 33:35.

2. zápas: České Budějovice – Třebíč 3:4 (1:2, 0:0, 2:2)

Druhé utkání se už neslo v jiném duchu. Třebíč opět Motor přestřílela, ale tentokrát svou převahu přetavila i do výsledku zápasu. Matěj Pekr, který byl hrozbou pro branku Českých Budějovic už v prvním duelu, nejprve otevřel skóre. Českobudějovičtí sice našli rychlou odpověď Přibylem, ale na následnou branku Havla do Bláhovy sítě už zareagovat nestačili. Po bezbrankové druhé třetině byl k vidění brilantní pas Tomáše Nouzy na Josefa Straku na začátku třetí dvacetiminutovky. Jihočeský kapitán svůj únik proměnil a přibližně šest tisíc českobudějovických fanoušků vybuchlo radostí. Třebíč však Strakova branka spíše nakopla a dvěma gólům v rozmezí dvou minut se dostala do dvoubrankového vedení. I tentokrát byl závěr střetnutí dramatický. Straka totiž svým gólem tři minuty před koncem dostal domácí na dostřel a ti pak zoufale ostřelovali branku Horčičky. Vyrovnat se ale Motoru nepovedlo a po dvou zápasech je tak stav vyrovnaný 1:1.

Branky a nahrávky: 11. Přibyl (Švihálek, Vaniš), 41. Straka (Nouza, Bláha), 57. Straka (Bohunický) – 11. Pekr (Zdráhal, Vodný), 13. Holík (Havel), 42. Raška (Zdráhal, Vodný), 44. Havel (Erat, Dolníček). Rozhodčí: Pešina, Petružálek – Gutt, Rittich. Vyloučení: 6:6, navíc Vodný a Dolníček oba 10 min. OT. Využití: 0:2. Diváci: 6371. Střely na branku: 28:32.


Sestava Českých Budějovic: Bláha (Gába) – Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Semrád, Škopek – Kuchejda, Rob, Boháč – Nouza, Straka, Heřman – Vaniš, A. Přibyl, Švihálek – Švec, Trummer, Pašek - Marek

Sestava Třebíče: Horčička (Dusík) – Malena, Holík, Zdráhal, Bartoň, Bilčík, Charousek – Erat, Dolníček, Havel – Vodný, Raška, Pekr – Jaroš, Čuřík, Králík – Čech, Beneš, M. Přibyl - Voženílek


Semifinále - 3. a 4. zápas:
SK Horácká Slavia Třebíč - ČEZ Motor České Budějovice

pátek 13. 3. 2015, 17:30
sobota 14. 3. 2015, 17:30
MANN + HUMMEL ARENA

Z tábora Motoru

Stav 1:1 po domácích zápasech je jistě přijatelný, dalo se ale vytěžit i více. České Budějovice se mohou podle očekávání spolehnout především na druhou útočnou řadu ve složení Nouza - Straka - Heřman. Právě tato trojice má z prvních duelů nejvíce bodů a táhne ofenzivu týmu. Trochu v pozadí je třetí formace Motoru Vaniš - Přibyl - Švihálek. Tito tři bodovali zatím v každém utkání, do kterého pospolu nastoupili.

Vítanou posilou do zadních řad týmu by mohl být Dan Růžička. Ten dlouho laboroval se zraněním a nastoupit měl původně od začátku série. Ani jeho start pro nadcházející dvojutkání však není potvrzený. Již potvrzenou dobrou zprávou je návrat do sestavy Roka Pajiče. Ten byl až do svého potrestání nejproduktivnějším hráčem týmu v play-off a předváděl skvělé výkony. Slovinský útočník měl původně chybět ještě ve třetím utkání série, ale nakonec mu byl trest zkrácen o jeden zápas.

David Kuchejda o dvojutkání v Třebíči:

„Musíme bojovat a srážet se. Třebíč má hodně technických hráčů a hra do těla jí úplně nevoní. My naopak s tímto problém nemáme. Důležitá bude i disciplína a rozhodně také střelba. Musíme se tlačit do branky, protože si myslím, že z Horčičky to docela padá a my ty puky musíme dorážet.“

Statistiky play-off

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....