Banes Motor České Budějovice
10.03.2015, J.Pešek, L.Dvořák, M.Macho

Musíme zvednout hlavy a jít dál, burcuje David Kuchejda

České Budějovice: Druhá semifinálová bitva na ledě Budvar Arény měla podobný průběh jako ta první. Bohužel pro domácí ale s opačným koncem. "Musíme zlepšit střelbu," našel hlavní důvod porážky David Kuchejda.

Zápas se asi nebude hodnotit snadno...
Určitě se mi to nehodnotí dobře. Přesně tím poměrem, jakým jsme včera vyhráli, jsme dnes prohráli. Nemyslím si, že to utkání bylo úplně hrozné. Na druhou stranu nebylo úplně tak dobré jako včera, kdy jsme hráli obětavěji a víc jsme si pomáhali. Opět hrála roli nediscoplinovanost a Třebíč díky tomu trestala. Horáci dali dva góly v přesilovce a to nás stálo zápas. V závěru jsme ještě zkorigovali na 3:4, ale času už moc nebylo.

Zmínil jste třebíčské přesilovky. Pořád na ně nemůžete najít recept?
Oni mají na přesilovky velmi šikovné hráče, ale já si na druhou stranu myslím, že my máme velmi kvalitní hráče na oslabení, což jsme dokázali v sezóně. Musíme si asi sednout a probrat jejich vzorce na videu. Možná bychom neměli tolik lehat do střel, protože jejich beci jsou chytří, naznačí střelu a následně nás objednou. Možná by pomohlo jen je vyklekávat.Druhá věc je, že jakmile se puk objeví v rohu, měli bychom k němu rychleji přistupovat, což jsme si před zápasem také říkali. Série je ale teprve na začátku, musíme zvednout hlavy a jít dál.

V pvních dvou třetinách jste poměrně málo stříleli, v té třetí už to bylo lepší. Nabádali vás k tomu trenéři v kabině?
Samozřejmě jsme si to říkali. Myslím, že máme dobré obránce s dobrou střelou. Potvrdilo se to jak v prvním zápase, tak v celé sezóně. Musíme si opět zopakovat věci, které už známe a jsou nám vlastní a v pátek do toho jít znovu.

Kde byl zlomový moment zápasu?
Po zápase je, až když padne poslední sekunda, ale nejvýraznější zlom byl asi čtvrtý gól v naší síti. Škoda i toho třetího gólu, mohli jsme udržet vyrovnaný stav déle a jít do vedení.Bohužel se Třebíč dostala do dvoubrankového trháku a to už se proti takhle kvalitnímu soupeři těžko dohání.

Co do pátku zlepšit?
Bojovnost, srážení se. Třebíč má hodně technických hráčů a hra do těla jí úplně nevoní. My naopak s tímto problém nemáme. Důležitá bude i disciplína a rozhodně také střelba. Musíme se tlačit do branky, protože si myslím, že z Horčičky to docela padá a my ty puky musíme dorážet.

S jakým výsledkem z venkovního dvojzápasu byste byl spokojen?
Připravujeme se na další zápas, který je v pátek a ten chceme vyhrát.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....