Banes Motor České Budějovice
02.03.2015, Miroslav Mayer

Juniorce pomůže i Luboš Rob

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Téměř celou sezónu burcujeme fanoušky českobudějovického hokeje k podpoře juniorského týmu, který se pohybuje na spodních příčkách tabulky a bojuje o udržení v elitní juniorské soutěži. Pokud se vše podaří, může být úterní zápas s Litvínovem pro Jihočechy právě tím nejdůležitějším v této sezóně. Úvodní buly bude vhozeno v 18.00. Všichni opravdoví fanoušci by měli přijít svým hlasem podpořit juniory.

Situace ve skupině hrající o baráž se vyvinula po víkendových zápasech příznivě pro HC Motor. Jediný soupeř v boji o baráž, Dukla Jihlava, totiž nečekaně prohrála doma s Olomoucí 2:5. V současné době má tedy odehráno o jeden zápas více a ztrácí stále tři body. Pokud tedy v úterním zápase Jihočeši porazí HC Litvínov, bude náskok Motoru na Duklu již šest bodů a to vše dva zápasy před koncem. Znamená to, že by Budějovičtí již nemohli být předstiženi, a to i v případě, že Dukla oba své zápasy vyhraje a Motor prohrál. V případě rovnosti bodů by totiž přišly na řadu vzájemné zápasy a tam jasně vedou Jihočeši 4:1 a měli by tak záchranu extraligy pro letošní sezónu v kapse.

Takže všechny síly je potřeba nasměrovat právě k zápasu s Litvínovem, ve kterém vlastně Severočechům vůbec o nic nejde. Litvínov má totiž jistotu záchrany již dávno danou a soutěž může jen dohrávat. Že to nebere na lehkou váhu, dokazuje i zápas z 12. února, kdy Motor v Litvínově vedl o dvě branky ještě ve třetí třetině a nakonec podlehl 4:5sn.

Chci poprosit fanoušky, aby nás přišli podpořit v boji o baráž, říká Martin Štrba

Záchranářské práce s juniorským týmem řídí trenér Martin Štrba spolu s Milanem Kupkou. Zatím tým vedli ve čtrnácti utkáních a získali celkem 21 bodů. Ten patnáctý zápas by mohl být pro letošní sezónu klíčový.

„Situace se pro nás vyvinula výborně a máme to ve svých rukou. V případě vítězství nad Litvínovem už bychom měli mít jistotu a to díky lepším vzájemným zápasům. Nic speciálního si na tento zápas nepřipravujeme, chceme hrát hlavně svoji hru. Víme, že Litvínov nemá o co hrát, ale nechceme ho podcenit,“ říká vůdce českobudějovické střídačky. Právě poslední vzájemný zápas v Litvínově však trenéry a ani tým nijak nestraší. „To, že jsme utkání ztratili v poslední třetině, se nám stávalo bohužel vícekrát. Je to takový náš nešvar a musíme si na to dávat velký pozor. Víme, o co hrajeme a chceme mít jistotu záchrany co nejdříve.“

Trenéři i hráči rozhodně stojí o podporu fanoušků."Na poslední zápasy už pár fanoušků přišlo a kluci to vnímali hodně pozitivně. Proto chci požádat fanoušky o podporu v tomto důležitém zápase, aby vytvořili klukům atmosféru. Bude potřeba, aby ze sebe vymáčkli všechno a podpora publika jim může hodně pomoci,“ vyzývá bývalý zkušený útočník.

Potěšující zprávou je, že juniorka nastoupí v nejsilnější možné sestavě. Tedy i s Lubošem Robem. „Luboš se mi sám ozval a chtěl za nás nastoupit a pomoci nám. Jsem rád, že včera Motor postoupil a my máme k dispozici všechny možné zdravé hráče. Ostatní jsou bohužel zranění a nemůžeme s nimi počítat,"dodává Martin Štrba.

Luboš Rob za juniorku

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....