Banes Motor České Budějovice
26.02.2015, Miroslav Mayer

Mládež: V neděli a v úterý podpořte juniorku

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Konec mládežnických soutěží se už blíží a zatím to vypadá, že v letošní sezóně se HC Motor příliš neukázal a v mládeži musí přidat. Juniorka sehraje v neděli a v úterý klíčové duely ve skupině o baráž. Starší dorost odehraje poslední dva zápasy ve skupině a postup má ve svých rukou. Mladší dorost zřejmě o postup již přišel. Tentokrát se v Budvar aréně odehraje hned pět zápasů.

Juniorka

Junioři nesehráli již dva týdny žádný zápas a teď je čekají tři zápasy během týdne doma. Kdo sleduje dění okolo juniorské soutěže jistě ví, že náskok Jihočechů je již jen tři body, ale souboj právě s Duklou je na pořadu v Budvar aréně za týden. Do té doby může být vše jinak, neboť obě mužstva sehrají ještě dva zápasy. V sobotu je na pořadu dříve odložený zápas s HC Olomouc. Hanáci nemají o co hrát, jsou zachráněni, ale mohou ovlivnit vývoj ve skupině o baráž. Navíc všechny tři letošní zápasy Hanáci s přehledem vyhráli. Strašákem jistě je nejvyšší letošní porážka 2:12, kterou utrpěli Budějovičtí v Olomouci. Tentokrát bude muset juniorka zabrat, hrát až do konce a vyhrát. Zápase bude mít úvodní vhazování v neděli od 12.30 v Budvar aréně. Do zápasu může poprvé od svého osvobození nastoupit u útočník Pavel Samohejl a měl by přispět k záchraně juniorky.

V úterý se odehraje další zápas a do jihočeské metropole naposledy v této sezóně přijede HC Litvínov. Severočeši jsou zachráněni a také o nic nehrají. Přesto v prvním zápase ve skupině o baráž dokázali otočit zápas ze stavu 2:4 na 5:4 sn. a připravit tím Jihočechy o pracně vybudovaný náskok. Pokud bude mít ČEZ Motor již zajištěn postup, budu zřejmě moci trenéři využít i pendly a tím zvýšit své šance na vítězství. Zápas se odehraje úterý od 18.00 v Budvar aréně. Každý opravdový fanda budějovického hokeje by měl přijít juniorku povzbudit.

Vývoj situace u juniorky

3. HC Motor         118:174   36
4. Jihlava          110:1160  33
Program obou celků do konce soutěže:
27.2  Jihlava – HC Olomouc
1.3   HC Motor – HC Olomouc
      HC Litvínov - Jihlava
3.3   HC Motor – HC Litvínov
7.3   HC Motor- Jihlava od 18.00
14.3  Jihlava – Litvínov
      Olomouc- HC Motor

Starší dorost

Starší dorost dokázal vyhrát šest, z posledních sedmi zápasů a tím se velice přiblížil postupu do play-off. Zatím ztrácí dva body na poslední postupové místo, které drží Litvínov. Právě tento tým se totiž v přímém souboji o postup představí v Českých Budějovicích. Pokud Jihočeši prohrají, sezóna jim končí. V případě vítězství musí ještě vyhrát i v sobotu a zahrají si v play-off proti prvnímu celku tabulky a to je už určitě HC Třinec. Pro případ rovnosti bodů potřebuje HC Motor vyhrát o více než dvě branky, neboť první zápas v Litvínově prohrál 4:6. Utkání bude zahájeno v pátek od 18.00 v Budvar aréně.

Pokud se v pátek už nerozhodne a postupujícím, tak bude sobotní zápas mít velkou váhu. Soupeřem Jihočechů budou Letci Letňany. Pro Letce to bude již jen spíše výlet, protože svoje naděje na postup již dávno ztratili. Poslední zápas v Praze vyhráli Budějovičtí 2:1 p a měli by být favoritem zápasu, ale případná tíha bude na domácím celku. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Vývoj situace u staršího dorostu

4. HC Litvínov 136:112 64
5. HC Motor 135:122 62
V posledním kole jede Litvínov do Písku.

Mladší dorost A

Mladší dorost A prohrál dvakrát za sebou 0:2 a tím si zkomplikoval situaci ve skupině. Nyní ho čeká jediný zápas a to v neděli, když přivítá Duklu Jihlava. Právě Dukla drží postupové místo a má náskok již sedmi bodů a ještě má jeden zápas k dobru. Přesto je ještě šance, neboť postupuje ještě nejlepší mužstvo z druhých míst a o to se ještě Jihočeši mohou pokusit a tak je pro ně tento souboj důležitý. Poslední zápas ovšem vyhrála právě Dukla a to doma 4:0. Zápas se odehraje v neděli od 12.30 v Budvar aréně.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....