Banes Motor České Budějovice
24.02.2015, Jakub Musil

Ján Mucha: Věřím, že tenhle zápas nám dodal síly na to, abychom sérii zlomili

BENÁTKY NAD JIZEROU — Stará pravda se opět potvrdila. Tým, který nepromění přesilovou hru pět na tři, si nezaslouží vyhrát. A Benátky jich neproměnily hned několik. Včetně jedné, která trvala téměř čtyři minuty. Budějovičtí hráči s notnou dávkou štěstí a se skvělým Bláhou v brankovišti všechny hrozby odvrátili a osmnáct vteřin před koncem zápasu zasadili smrtící úder. Jedním z těch, kteří při četných oslabeních téměř neslezli z ledu, byl i Ján Mucha.

Důležité vítězství po ubojovaném zápase. Navíc rozhodující gól osmnáct vteřin před koncem zápasu. To člověka musí nakopnout...
Odehrát takovýhle zápas, ve kterém jsme byli snad celou dobu v oslabení, a potom dát gól úplně na konci, to je neskutečná euforie. Věřím tomu, že právě tenhle zápas nám dodal síly na to, abychom tu sérii zlomili.

Dnešní zápas se opravdu zdál jako jedno velké oslabení. Jak se to dá zvládnout fyzicky? Zrovna vy jste byl při oslabeních na ledě velice často.
Já jsem se dnes cítil fyzicky dobře a trenér to asi viděl, takže mě tam dával. Jsem moc rád, že jsme to ubránili a žádnou branku v nich nedostali.

Téměř čtyřminutové oslabení pět na tři přerušila první siréna. Co jste si o přestávce řekli?
Byli jsme trochu frustrovaní z toho, že máme vyloučené dva klíčové hráče. Na druhou stranu jsme se ale potom naopak semkli, řekli si pár motivačních řečí a věřili jsme tomu, že to ubráníme a vyhrajeme celý zápas. A stalo se... (úsměv)

Kdo si vzal v kabině slovo?
Tak nějak všichni starší. Pojali jsme to týmově a řekli si, jak budeme hrát.

Řekl jste, že jste byli frustrovaní z dvou vyloučení do konce zápasu. Přišly vám ty výroky sporné?
Nechci se k tomu příliš vyjadřovat. Ten Rokův faul jsem ani neviděl, tak nemůžu posoudit, ale u Nouzíka (Tomáš Nouza) se mi to zdálo takové nešťastné. Liberecký hráč mu šel do těla a jak se Nouzík otáčel, tak se ho lekl a řekl bych, že ho trefil nechtěně.

Rok Pajič dostal navíc trest ve hře, takže si minimálně jeden další zápas nezahraje...
Rok bude samozřejmě chybět, ale budeme se ho snažit nějak nahradit. Bude to těžké, ale věřím, že to zvládneme.

Na čem tedy ještě zapracovat do dalšího zápasu? Co rozhoduje tuhle sérii?
Patrně přesilové hry. Vidíme, že přesilovek je velká spousta. V neděli jich bylo dost, a rozhodovaly, dnes jich také bylo hodně a zase rozhodly. Tentokrát ale v náš prospěch, protože se nám je podařilo ubránit. My musíme přesilové hry nějak zjednodušit. Oni to vyklekávají, my tam zkoušíme nějak rotovat, ale nevím, jestli oni to tak dobře brání, nebo my to tak špatně hrajeme. Každopádně na tom zapracujeme a myslím, že ve čtvrtek rozhodnou zase přesilovky.

Vy při oslabeních také dost padáte do střel a snažíte se je blokovat. Neodnesl to zatím někdo vážnějším zraněním? Stačíte vůbec dostatečně regenerovat?
Zranění naštěstí nejsou. Zregenerovat určitě stihneme. Zítra asi odpočineme, ve středu pořádně potrénujeme a ve čtvrtek je nový zápas. A tahle série...no...možná bude dlouhá, ale věřím, že ji zvládneme.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....