Banes Motor České Budějovice
13.02.2015, Jakub Musil, Jaroslav Pešek

VIDEO: Hyde Park Motor - S Michalem Švihálkem o bitkách, Mountfieldu nebo o play-off

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Před začátek sezóny říkal, že by rád dosáhl hlavně týmového, ale také osobního úspěchu. Ačkoliv ještě není konec ročníku – a doufejme, že ještě dlouho nebude –, obojí se mu zatím plní. Michal Švihálek nasbíral v základní části 28 bodů (14+14) a v lednu přidal ještě dva body, které se nikam nezapočítávají, ale pro tým i pro diváky mají velkou hodnotu - za vyhrané bitky. Také za to jste ho zvolili hráčem měsíce ledna.

Sami jste si zvolili hráče a sami se ho ptali na to, co vás zajímá. Díky našemu novém videoprojektu Hyde Park Motor máte další šanci sledovat bezprostřední reakce vybraného hráče. Vaše otázky jsme navíc doplnili, abychom dostali obsáhlejší odpovědi.

Čtvrtým hostem Hyde Parku Motor byl Hráč měsíce ledna Michal Švihálek a mluvil mimo jiné o tom, jaké to bylo stěhovat se do Hradce Králové, jak si užívá bitky a jaký má ně ně názor nebo o tom, jak se v kabině připravují na play-off. Více však uvidíte ve videu. Vítejte v Hyde Parku Motor!


Předchozí díly:
Josef Straka

Tomáš Nouza

Rok Pajič

Co ve videu nezaznělo...

Protože se nám opět sešlo velké množství otázek, a ve videu všechny použít nemůžeme, poprosili jsme Michala Švihálka, zda by mohl na zbylé dotazy odpovědět písemně. To Michal s radostí udělal, a vy se tak můžete pročíst vše, co vás zajímalo.

Patrik
Myslíš že má Motor tuto sezónu tým na to, aby postoupil do extraligy?

Myslím, že v play off nebo baráži se může stát cokoliv, takže uvidíme, jak to bude probíhat, nechci předbíhat, takže teď je důležitý první kolo a každý zápas v něm.

lilek
Ahoj Míšo, nejdříve musím pochválit tu tvojí bitku v zápase s Kadaní! :-) Byla špičková! ;-) A teď již k otázkám. :-)
1) Máš nějaký oblíbený tým v NHL, KHL?
2) Chtěl by si zůstat tady v Motoru a pomoct zpátky do extraligy nebo zpět do mtf?
3) Co říkáš na atmosféru o zápasech?
4) Líbí se ti více žlutý nebo modrý dres? :-D
Děkuji za odpovědi a přeji hodně štěstí v hokejovém i osobním životě.. :-)

Ahoj, nejdřív děkuju za pochvalu a k těm otázkám:
1) Oblíbené týmy vyloženě nemám, ale pokud bych musel někoho říct tak asi Pittsburgh v NHL, ale v KHL asi nevyberu, je jen škoda, že už nehraje Lev.
2) Určitě bych rád zůstal v Motoru a postoupil s =M= do extraligy.
3) Atmosféra je neskutečná a rád bych tímhle všem fanouškům poděkoval, protože i díky nim jsme v tabulce tam, kde jsme. :-)
4) Popravdě abych pravdu řekl tak nedokážu říct, který z nich je hezčí, ale bílá varianta retro dresů byla úplně super. :-)

Mirka
Zdravím :) chtěla bych se zeptat s kým si z týmu nejvíce rozumíš? :) a jestli příští sezónu zůstaneš v =M=? :)

Ahoj, nejvíc si rozumím asi s Ondrou Bláhou, Dušanem Žovincem a Markem Vanišem, takže spíše s mladšíma klukama. Druhá otázka ohledně setrvání v =M= je spíš otázkou na kluby, já osobně bych byl strašně rád, kdyby dopadl nějakým způsobem přestup a mohl jsem tady zůstat. :-)

Tomáš Pešek
Ahoj Míšo, myslíš si, že byl měl Motor postoupit do extraligy (kdyby vyhrál) nebo bys byl radši, kdyby Motor ještě tok v 1. lize a posílil a až potom postoupil do extraligy? Děkuji Tomáš Pešek.

Ahoj, samozřejmě bych byl rád, kdyby Motor postoupil do extraligy, ale to je ještě daleko, jestli to bude letos, za rok nebo za dva to říct nedokážu, ale myslím si, že se Motor vrátí tam, kam patří.

Kristýna Nedvědová
Ahoj Míšo. Jak bys ohodnotil letošní výkony Motoru v základní části 1.ligy? Přeji tobě i celému týmu hodně úspěchů v play-off.

Ahoj, tak letošní sezóna pro nás nezačala nejlíp, ale postupně si myslím, že jsme se zvedli a druhé místo na konci sezóny je toho jenom důkaz, takže základní část bych určitě ohodnotil kladně, ale sezóna se hodnotí až po jejím konci, takže to bych nechal otevřené. :-)

Stanislav
Ahoj Michale, myslíš si, že prvoligové celky Piráti Chomutov a Kladno vybojují zpět extraligu? Komu bys víc věřil a víc přál postup do ELH?

Ahoj, nedokážu říct takhle dopředu, kdo a jak bude příští sezónu hrát extraligu, to se musíme nechat překvapit. :-)

Káťa K. =M=
Ahojky Míšo ;)) nejprve bych chtěla říci, že si velice vážíme tvé snahy a tvé bojovnosti v každém zápase a chtěla bych ti popřát mnoho štěstí do dalších let tvé kariéry a hlavně to zdravíčko, ať se tě drží co nejdéle. =) A dále bych se chtěla zeptat na pár otázek ;)
Krom hokeje děláš ještě nějakej jinej sport?
Jseš před zápasem nervózní, nebo sis už na tak úžasnou atmosféru jako je tady u nás zvykl??
Jaký jsi v kabině? Jseš ten co nic moc nenamluví nebo naopak? Děkuji moc za odpovědi. ;) Měj se krásně ;)

Ahoj, děkuju mockrát za přání :-) A k otázkám:
Jinej sport nedělám, samozřejmě v létě si s klukama zahrajeme o letní přípravě fotbal nebo tenis, ale moc mi to nejde. :D Před zápasem nervózní nejsem, do každýho zápasu se snažím jít v klidu a na bouřlivou atmosféru už jsem si zvykl. Jaký jsem v kabině, to by museli ohodnotit spoluhráči, co můžu říct já, tak akorát, že určitě nejsem ten typ, co by seděl v rohu a nemluvil, ale jak říkám, spíš otázka na spoluhráče. :-)

Zuzka M 8 let
Dobrý den! Můžu se zeptat na pár otázek?
(1) S jakým hráčem si nejvíce rozumíte?
(2) Na jak dlouho máte podepsanou smlouvu s Motorem?
(3) jakou barvu dresu máte radši?
Hodně úspěchů přeje Zuzka M 8 let

Ahoj Zuzko :-)
1) Už jsem tady odpovídal, že si rozumím spíš s mladšími spoluhráči, ale s nikým nemám problém. :-)
2) Smlouvu mám do konce sezóny.
3) Oba dresy se mi líbí stejně. :-)

0t
ahoj všímáte, co dělá kotel během zápasu - chorea a pokřikování tvého jména?

Ahoj, samozřejmě, že si všímáme, a když kotel pokřikuje vaše jméno, tak je to neskutečný pocit. :-)

Ondra
Ahoj Michale, dekuji ještě jednou za tvoje super výkony! Chtěl bych se zeptat, co jíš a piješ během dne před zápasem? Díky

Ahoj Ondro, děkuji za pochvalu. Tak před zápasem máme týmový oběd, ten bývá lehčí, nějaké kuřecí maso s rýží nebo kaší, pak si rád dám třeba Coca-Colu a nějaký sladký. :-)

Fanda Mates
Ahoj Michale s kým si nejvíce rozumíš v kabině a kdo se stará o srandu v zázemí klubu?

Ahoj, jak už jsem psal, tak s mladšími hráči o srandu v kabině se stará asi kdokoliv, když si můžeme z někoho udělat srandu, tak to uděláme. :D

Valentýn
Ahoj Michale, setkal si se v lize s nějakým ”neoblíbeným” hráčem, který Ti ”vadí”? A ještě mám jeden dotaz: Na jakém stadioně se Ti hraje nejhůře? Díky za zodpovězení dotazů a přeji hodně štěstí.

Ahoj, nene, určitě není hráč, který by mi vyloženě vadil a obecně se mi hraje hůř na stadionech, kde je velké kluziště, čím menší, tím lepší. :-)

Alena Šubrtová
Ahojky Mišáku. Chtěla bych se te zeptat co říkáš na fans Motoru, a jestli se občas koukáš na chorea, tak jaky se ti zatím líbilo nejvíce? Jsi skvělý hráč a doufám, ze tu ještě zůstaneš. Předem díky za Tvé odpovědi. Ája

Ahoj, fans Motoru jsou skvělí, chorea samozřejmě při zápasech sledujeme, ale vyloženě oblíbený si teď nevybavím. :-)

Tom
Ahoj, chtěl bych se zeptat jak si rozumíš s Lubošem Robem ml.?

Ahoj Tome, myslím, že si s Lubošem rozumíme. :-)

Barča
Ahoj,jak si rozumíš s Radkem Prokešem? Jinak hodně štěstí v zápasech.

Ahoj Barčo, s Radkem si taky určitě rozumíme. :-)

Alena Šubrtová
Ahoj Mišáku, chtěla bych se tě zeptat, jestli jsi v Motoru spokojený a jestli bys tu chtěl zůstat. Když tak na jak dlouho? Jsi skvělý hráč a chci ti poděkovat za Tvé výkony. Předem díky za odpovědi. PÍĎALKA

Ahoj, v Motoru jsem maximálně spokojený a moc rád bych tady zůstal a postoupil jednou do extraligy. :-)

jana
Ahoj Míšo, kdo prožívá tvůj zápas více, maminka nebo babička? Děkuji za odpověď. Jana (12, zítra 13)

Ahoj Jani, myslím, že asi obě stejně, ale nejen ony dvě, ale celá rodina a přítelkyně prožívá každý zápas. :-)

Závěrečný vzkaz Michala Švihálka

Chtěl bych poděkovat všem fanouškům, za jejich otázky a přál bych si, abyste chodili na play-off v co největším počtu. Za základní část vám jménem celého týmu děkujeme a těšíme se na vaší přízeň. :-)

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....