Banes Motor České Budějovice
13.02.2015, Matěj Mayer

Juniory čeká na svatého Valentýna další důležitý duel s Jihlavou

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Sobota, 14. února – pro někoho den svatého Valentýna, pro juniory Českých Budějovic a Jihlavy především jedna z klíčových bitev v boji o záchranu extraligy. Na Horáckém zimním stadionu půjde v předposledním setkání nejhorším dvou celků soutěže o hodně. Favoritem je mužstvo z jihu Čech, které vyšlo z letošních čtyř vzájemných bitev pokaždé úspěšně.

S náskokem osmi bodů vstupoval Motor do třetí fáze sezóny. Velmi slušný náskok se však ztenčil po pouhém jednom odehraném kole. Českobudějovičtí zajížděli v prvním kole play-out na led Litvínova, kde sehráli vyrovnaný zápas. Nadějné vedení 4:2 po dvou třetinách ale ztratili v posledních šesti minutách, kdy dovolili soupeři vyrovnat. Litvínov byl nakonec v samostatných nájezdech úspěšnější a tak Jihočeši brali z utkání jen bod.

To Jihlava měla vývoj utkání zcela opačný. Na ledě Olomouce prohrávala po dvou třetinách 2:3, avšak ve třetí části hned čtyřmi brankami otočila skóre a došla si pro vítězství 6:4. Dukla se tak díky zisku tří bodů dostala Motoru o něco blíže a podnikla důležitý krok v boji o záchranu.

Obě mužstva aktuálně dělí šest bodů, což není pro Jihočechy bezpečný náskok. Stále totiž zbývá pět zápasů a ve hře je tedy patnáct bodů. Spekulace ale musí jít v tuto chvíli stranou, mnohem jasněji totiž bude právě po sobotním duelu, který se odehraje na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě. O důležitosti utkání jsou si vědomi i v Jihlavě – upoutávku na zápas naleznete pokaždé, když vstoupíte na webové stránky klubu.

Snadno se může stát, že právě valentýnský zápas bude ten úplně klíčový. Odskočí Motor Jihlavě a vytvoří si bezpečný náskok? A nebo se Dukla přiblíží Českým Budějovicím na dostřel? Na odpověď si musíme počkat do soboty, utkání startuje v 15:15.

Vzájemné zápasy v letošní sezóně: 2:1sn, 7:5, 4:1, 5:4

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....