Banes Motor České Budějovice
08.02.2015, Miroslav Mayer

Kdo bude soupeřem Motoru v play-off?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V neděli začíná předkolo play-off 1. ligy. To bude velice zajímat i příznivce ČEZ Motoru a to i přesto, že Jihočeši se do těchto soubojů sami nezapojí. Po skončení předkola bude totiž jisté, kdo bude soupeřem Motoru ve čtvrtfinále. Nejdříve bude jasno už 12. února a nejdéle pak 15. února.

Před touto fází soutěže je jisté, že jediným ze čtyř mužstev, se kterým se Budějovičtí nemohou utkat ve čtvrtfinále, je Slovan Ústí nad Labem. Tento tým totiž skončil v tabulce na desátém místě a v případě vítězství nad Kadaní se Lvi potkají s Piráty z Chomutova. Všechna ostatní mužstva mohou teoreticky 18. února nastoupit na led Budvar arény proti ČEZ Motoru. Který soupeř by byl pro Jihočechy alespoň statisticky nejlepší?

SK Kadaň: V tabulce skončila Kadaň na sedmém místě, pouhý bod za šestým místem. Zdobí ji kladný poměr vstřelených a obdržených branek +5. Ze všech tří týmů dali Kadaňští nejméně branek v přesilovce, jen 41. Celkově obdrželi nejvíce branek 134. Na hřištích soupeřů se nejvíce dařilo právě Kadani, která získala třicet jedna bodů.

Ze vzájemných soubojů s Motorem je na tom lépe SK Kadaň. První dva zápasy v sezóně totiž vyhrála: 4:3, 5:2. Pak už Jihočeši zabrali a další zápas skončil 5:4 po nájezdech a teprve poslední souboj vyhráli Budějovičtí za tři body a to 6:1.

HC Stadion Litoměřice: Také Litoměřickým chyběl jeden bod na šesté místo. Rozhodně jsou Litoměřice hodně ofenzivním týmem a svědčí o tom i +20 branek v poměru vstřelených a obdržených branek. Zaujme též devět gólů vstřelených při vlastním oslabení. Ze všech tří týmů se dařilo na svém hřišti nejlépe právě Litoměřicím. Ovšem tento soupeř byl pro Motor v sezóně hodně příjemný. První zápas sice v Litoměřicích vyhráli domácí 5:2, ale pak už následovala vítězství Jihočechů 5:2, 3:1 a 3:2.

HC Benátky nad Jizerou: Celkově obsadily Benátky deváté místo. Jako jediné ze tří mužstev dokázali Středočeši vydělat na dobrých nájezdech a prodloužení. Zvládli totiž vyhrát šest penaltových rozstřelů a dvě prodloužení. Jen dvakrát podlehli v rozstřelu. V přesilovkách dali Středočeši 57 branek a mají nejlepší produktivitu 19,52%.

Vzájemné zápasy s tímto soupeřem mají opačný vývoj než s Kadaní a Litoměřicemi. První dva zápasy totiž vyhrál Motor a to 3:1 a 4:1. Ovšem pak se karta obrátila a dvakrát vyhrály Benátky nad Jizerou 4:1 a 4:2.

Statisticky tedy vychází, že nejlépe by Motoru seděly Litoměřice a nejméně pak Kadaň a Benátky nad Jizerou.

Program předkola:

8.2. a 9.2. SK Kadaň – Slovan Ústí nad Labem
8.2. a 9.2. HC Stadion Litoměřice – HC Benátky nad Jizerou
12.2. se hrají odvety a 13.2. Případné páté zápasy pak v Kadani nebo v Litoměřicích 15.2.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....