Banes Motor České Budějovice
03.02.2015, Michal Heřman

Základní část končí. Budějovice bojují o vyšší pozici

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Pod dohledem maskotů světového šampionátu 2015 Boba a Bobka a také několika mistrů světa odehraje ČEZ Motor České Budějovice poslední zápas v základní části první ligy. Na jih Čech ve středu přijedou Litoměřice. Zápas začne v 17:30 a oba týmy mají o co hrát, navíc už hodinu před zápasem bude možné se vyfotit v bufetu pod VIP s trofejí pro mistry světa! Vstupenky na utkání kupujte online.

O soupeři: HC Stadion Litoměřice

Založen: 1949
Stadion: Kalich aréna (kapacita 1 750 diváků)
Webové stránky klubu: hclitomerice.cz
Umístění v poslední sezóně: 7. místo po ZČ, ve čtvrtfinále prohra s Olomoucí 2:4 na zápasy
Hlavní trenér: Jiří Doležal
Vzájemné zápasy v této sezóně z pohledu Motoru: 2:5, 5:2, 3:1



Litoměřice potřebují na jihu Čech bodovat, aby se nemusely ohlížet na výsledek zápasu Havířov – Jihlava. Právě Havířov je jediný tým, který je může v tabulce předskočit. Litoměřice jsou na šestém místě a chtějí tam zůstat. „Chybí nám ještě malý krůček k šestému místu. Je to teď na nás, jestli to uhrajeme. Je několik variant, jak všechno může skončit. Týmy nad námi ještě hrají o první čtyřku, takže poslední zápasy si nemohou dovolit vypustit. Je potřeba v Budějovicích uhrát bod a musíme si ho uhrát sami. Měli jsme dost příležitostí, které jsme ale promarnili. Teď nás to strašně mrzí,“ uvedl pro klubový web trenér Jiří Doležal.

Poslední zápas Litoměřic:

Litoměřice - AZ Havířov 3:2 po nájezdech (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)
Branka a nahrávky: 14. Šafář (Ondráček, Z.Doležal), 32. Švagrovský (Špelda, D. Bílek), rozhodující nájezd Kalla – 24. Maruna (Klimša, Šlahař), 60. Růžička (Strapáč). Rozhodčí: Jílek – Černý, Šmika. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 940.
Sestava Litoměřic: Král – Šulc, Šafář, Míka, D. Bílek, Špelda, Krejčí, Málek, Kolář – V. Bílek, Kalla, Rys – Novák, Švagrovský, T. Doležal – Procházka, Chlapík, Dvořáček – Z. Doležal, Gorčík, Ondráček.

52. kolo:
ČEZ Motor České Budějovice – HC Litoměřice

středa 4. 2. 2015, 17:30
Budvar Aréna

Z tábora Motoru

Jihočeši si po prohře v Prostějově hodně zkomplikovali snahu za umístěním na druhém místě. Nyní mají manko na Kladno tři body, ale v případě kontumace utkání Kladna s Havlíčkovým Brodem, se Kladenským body za vítězství odečtou. Každopádně Motor je nyní čtvrtý jen bod před Třebíčí a bod za Jihlavou.


Boj o umístění na 2. až 5. místě

Kdo si vybojuje nejlepší pozici pro play-off? Při rovnosti bodů mají Českobudějovičtí lepší vzájemnou bilanci, která by rozhodovala, s Jihlavou, naopak horší s Kladnem a Třebíčí.

Rytíři Kladno - 95 bodů

52. kolo: Kadaň - Kladno

HC Dukla Jihlava - 93 bodů

52. kolo: Havířov - Jihlava

ČEZ Motor České Budějovice - 92 bodů

52. kolo: Motor - Litoměřice

SK Horácká Slavia Třebíč- 91 bodů

52. kolo: Ústí nad Labem - Třebíč

Sestava Motoru z posledního zápasu

Bláha – Punčochář, Vráblík, Mucha, Žovinec, Chmelíř, Škopek, Bohunický, Suchánek – Nouza, Straka, Švihálek – Kuchejda, Přibyl, Boháč – Marek, Rob, Vaniš – Trummer, Bárta, Pašek.

Statistiky základní části


Diváci uvidí pohár pro mistry světa

Poslední zápas základní části 1. ligy bude v Českých Budějovicích hodně slavnostní. Obrovským lákadlem pro fanoušky bude bezesporu překrásná trofej pro mistry světa, se kterou se budou moci diváci i vyfotit. A v jejím lesku se budou o to více vyjímat i hokejoví mistři světa, kteří vyrostli na jihu Čech a budou na zápase přítomní.

Kromě Radka Bělohlava a Romana Turka například i František Vacovský, Jaroslav Pouzar, Vladimír Hudáček nebo Filip Novák - a možná i někteří další, protože České Budějovice jich vychovaly už 15! A slavnou trofej budou doprovázet i rozverní maskoti mistrovství světa v Praze - Bob a Bobek, králíci z klobouku.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....