Banes Motor České Budějovice
30.01.2015, Tisková zpráva

V Budějovicích budou mistři světa i s pohárem a maskoty

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Poslední zápas základní části 1. ligy bude 4. února v Českých Budějovicích hodně slavnostní. Obrovským lákadlem pro fanoušky bude bezesporu překrásná trofej pro mistry světa, se kterou se budou moci diváci i vyfotit. A v jejím lesku se budou o to více vyjímat i hokejoví mistři světa, kteří vyrostli na jihu Čech a budou na zápase přítomní. Kromě Radka Bělohlava a Romana Turka například i František Vacovský, Jaroslav Pouzar, Vladimír Hudáček nebo Filip Novák - a možná i někteří další, protože České Budějovice jich vychovaly už 15! A slavnou trofej budou doprovázet i rozverní maskoti mistrovství světa v Praze - Bob a Bobek, králíci z klobouku.
Hlavní porce „práce“ sice na maskoty Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2015 - Boba a Bobka - čeká až v květnu, kdy budou od 1. do 17. května v Praze a v Ostravě doprovázet fanoušky zápasy nejlepších hokejových týmů světa – ale králíci z klobouku v příštích týdnech zahálet nebudou.

Ve středu 4. února během důležitého zápasu proti Litoměřicím se kromě hokeje fandové mohou těšit i na zajímavý prvek doprovodného programu - vystoupení oficiálních maskotů mistrovství světa na ledové ploše za doprovodu znělky z Večerníčku proběhne o přestávce po konci 2. třetiny. Fanoušci zároveň budou mít možnost vyfotit se s pohárem a s oběma maskoty. Pohár bude v bufetu pod VIP prostory už hodinu před začátkem zápasu.

Organizační výbor MSLH IIHF 2015 představil maskoty šampionátu poprvé v rámci mezistátního prosincového utkání Česko - Švédsko a velký zájem fanoušků o ně inspiroval organizátory ke speciálnímu turné. V Českých Budějovicích bude o to blyštivější, že je doprovodí i mistři světa, kteří vyrostli na českobudějovickém ledě.

Veškeré informace o světovém šampionátu (včetně vstupenek) naleznete na oficiálních stránkách MS IIHF v ledním hokeji 2015.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....