Banes Motor České Budějovice
26.01.2015, Klub

Hokej, fotbal a volejbal spojí síly

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Tři největší sporty v Českých Budějovicích teď táhnou za jeden provaz. Hokej, fotbal a volejbal jsou v Českých Budějovicích tři tradiční sporty, které ročně přitáhnou pozornost čtvrt milionu diváků, teď budou hájit své zájmy společně a jednotně.
Na setkání zastupoval Motor generální manažer Stanislav Bednařík a provozní ředitel Petr Sailer, fotbal zastupoval předseda představenstva Dynama Karel Poborský a volejbal prezident Jihostroje Jan Diviš. "Všechny tři kluby řeší podobné problémy, máme podobné starosti s naplněním rozpočtů, se základním provozem a zejména v otázce fungování a financování mládeže," vysvětlil důvody schůzky Jan Diviš. Hokej, fotbal a volejbal jsou z pohledu města České Budějovice a jeho vnitřních pravidel preferované sporty a právě ve věcech spolupráce s městem nebo krajem nyní budou postupovat všechny tři kluby společně. "Shodli jsme se, že ideální model není hrát si každý na svém, ale naopak spojit síly. Chceme na společných schůzkách se samosprávou najít systémové řešení, aby podpora zejména mladých sportovců měla svá jasná a hlavně dlouhodobá pravidla," dodal Stanislav Bednařík.

Tři nejsledovanější českobudějovické sporty přitáhnou ročně do hlediště kolem 250 000 diváků, ale co je ještě podstatnější, vychovávají ke sportu kolem tisícovky dětí, a to už je pořádná síla! "Ve vztahu k městu a kraji chceme společně najít dlouhodobou koncepci podpory mládeže, ale přirozeně i profesionálních klubů, které město i kraj náležitě reprezentují. V uplynulých letech na tom pracoval každý sám, ale pokud máme najít dlouhodobé řešení, bude mít mnohem větší váhu společné jednání," vysvětlil společnou filozofii třech největších klubů Karel Poborský. Dalším krokem teď budou schůzky s vedením města a kraje, od kterých si všichni hodně slibují.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....