Banes Motor České Budějovice
22.01.2015, Jaroslav Pešek

JUN: CEB - LIT 3:2p - Spravedlivá dělba bodů

České Budějovice: Jihočeši potřebojí v boji o udržení každý bod. Zvlášť, když se Jihlava dostává do formy a začíná pravidelněji bodovat. Zápas s Litvínovem byl jedním z nejdůležitějších v této snaze budějovických mladíků a nakonec dopadl v jejich prospěch.

Zápas začaly oba týmy opatrně, přesto se velmi brzy dostal do šance Švec, který mohl dorážet Škopkovo nahození, které vypadlo Klečkovi z výstroje, bohužel pro domácí Švec neuspěl. Po úvodní šanci se hra uklidnila a hrál se bojovný hokej. Do dobré příležitosti se hnal velmi agilní Stříbrný, ale výborně ho zastavil Hanus, který se k němu stihl vrátit. Na druhé straně dobře rozdával přihrávky Rob, který nejprve našel před bránou samotného Marka a následně přihrál do jízdy Paškovi, ani jeden ze střelců však nedokázal vstřelit gól. Marek ztroskotal na Klečkovi a Pašek netrefil branku. Následně hru poznamenalo velké množství vyloučených hráčů na obou stranách. Litvínov si dokonce v závěru třetiny vyzkoušel hru pěti proti třem, ale prosadit se nedokázal. Zbývalo pár vteřin do konce první části, když Švec orazítkoval pravou tyč litvínovské svatyně. Do šaten se tak šlo za stavu 0:0.

Začátek druhé třetiny přinesl po jedné vyložené šanci na obou stranách. Nejprve v situaci dva na jednoho nedokázal Stříbrný využít Válkovu přihrávku a byl vychytán Kváčou a následně na druhé straně Pašek místo prázdné brány trefil jen brusle Luboše Roba, který se mu do střely přimotal. Následovala další pasáž vyloučení a na šance se čekalo až zhruba do poloviny druhé části. Kváča se štěstím vychytal dvakrát tečovaný kotouč. Na druhé straně se zaskvěl Klečka, když se stihl přesunout a vyškrábl stoprocentní gólovku Emila Švece, kterému před tím krásně přihrál Marek. Po těchto šancích následovalo několik dlouhých nevýrazných chvil a šance se vyskytovaly jen zřídka, všechny je navíc pochytali dobře chytající brankáři. Ani ve druhé třetině gól nepadl.

Jestli měli domácí v některé části hry převahu, pak to byla třetí třetina. Její začátek přitom nevypadal pro domácí vůbec dobře, jelikož se zranil do té doby velmi dobře hrající Točík, který má po faulu Šestáka zřejmě zraněné pravé koleno. V následné přesilovce měl stoprocentní šanci Marek, který po krásné kombinaci zamířil z mezikruží nad. O dvě minuty později už však hráči Motoru zvedali ruce nad hlavu radostí, když Emil Švec chytře přihrá najíždějícímu Michaelu Kutišovi, který snadno trefil odkrytou klec. Na druhé straně měl dobrou šanci Ujfaluši, ale nedokázal přehodit padajícího Kváču. Jeho zaváhání však napravil Jaroslav Šimeček, který zužitkoval přesnou přihrávku zpoza branky od Micala. Motor však nesložil zbraně a brzy šel opět do vedení. Do konce třetiny zbývaly necelé tři minuty, když si Ladislav Marek nohou zpracoval Robovu přihrávku a krásně zakončil nad Klečkovo rameno. Vedení ale Motoru nevydrželo ani minutu. Skákavý puk dokázal za Kváčova záda dopravit Josef Stříbrný a utkání tak za stavu dospělo do prodloužení.

V prodloužení byly k vidění jen dvě šance. V té první neuspěl Válek, kterého zastavil Kváčův beton. Následně Motor vyrazil do protiútoku a Radek Prokeš křižnou přihrávkou našel Luboše Roba, který z pravé strany hřiště poslal puk za Klečkova záda a rozhodl tak o bonusovém bodu pro České Budějovice.

Ohlasy po zápasu

Martin Štrba (HC Motor České Budějovice): Pro nás to byl velmi důležitý zápas. Mrzí nás, že jsme to nedotáhli za tři body, ale zase na druhou stranu dva body jsou pro nás zlaté. V naší situaci se každý bod počítá. V průběhu zápasu jsme měli milion stoprocentních šancí, které jsme neproměnili, potom když se dostaneme do vedení, tak vzápětí inkasujeme. Je to škoda, ale díky bohu za dva body.

Jaroslav Hübl st. (HC Litvínov): Přijeli jsme bojovat a myslím, že zápas byl vyrovnaný. Když se domácí dostali do vedení, tak jsme se štěstím vyrovnali. Udělali jsme zasloužený bod. Škoda v prodloužení, kdy my jsme svoji šanci nedali a z protiútoku jsme inkasovali. Domácí byli šťastnější a asi zaslouženě vyhráli za dva body.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....