Banes Motor České Budějovice
21.01.2015, Miroslav Mayer

Juniorka hraje v sobotu zápas pravdy

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Tentokrát se odehraje zvláštní víkend, neboť hrají jen junioři a starší dorost a oba týmy sehrají své zápasy na vlastním ledě. V Českých Budějovicích budou k vidění hned čtyři zápasy. Šlágrem bude bezesporu zápas juniorky s Jihlavou, který se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně. Skalní fanoušci Motoru by měli přijít podpořit juniory v jejich boji o záchranu s největším soupeřem v přímé konfrontaci. Mladší dorosty mají volno kvůli turnaji krajů.

Juniorka

Minulý víkend ukázal, že vše s juniorkou nebude tak snadné, jak se už zdálo. Juniorka dvakrát nebodovala a odmítla možnost přiblížit se Litvínovu. Naštěstí Jihlava také nebodovala a tak zůstal rozdíl dvou bodů. Do konce druhé části zbývají ještě tři zápasy a dva hrají Jihočeši doma. Ve čtvrtek přijede právě Litvínov. To už je jistý účastník bojů o baráž a má nyní na Motor náskok třinácti bodů. Venku se Chemikům hraje vcelku slušně, když z dvaceti zápasů mají devatenáct bodů. Poslední dva zápasy Litvínov zabral a dokázal získat pět bodů, když doma porazili Olomouc 2:1sn a Jihlavu pak 5:4. První vzájemný zápas vyhráli doma Jihočeši 3:0, ale pak v Litvínově prohráli 3:5 a 3:4p. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 18.00 v Budvar aréně.

V sobotu se bude opět hrát zápas pravdy. Může se rozhodnout o tom, kdo bude začínat na posledním místě ve skupině o baráž. Přijede totiž Dukla Jihlava. Zatím ztrácí Dukla dva body na Motor a venku se jí daří lépe než Motoru, když už čtyřikrát vyhrála. Všechny vzájemné zápasy zatím vyhrál Motor a to doma 7:5 a v Jihlavě pak 2:1sn a 4:1. Díky těmto vítězstvím drží Jihočeši před Jihlavou náskok. V roce 2015 získala Dukla zatím devět bodů a Motor šest. Důležitý zápas se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně. Přijďte mladíkům pomoci k zisku důležitých bodů.

Starší dorost

Situace ve skupině je stále stejná. Boj o poslední postupové místo je stále otevřený, je škoda, že Motor podlehl nejbližšímu soupeři Litvínovu a ztrácí už pět bodů. Teď už by bylo dobré vyhrávat a pokusit se o postup. Nyní čekají na Jihočechy dva domácí zápasy a to se už může rozhodovat. V pátek přijede Olomouc. Ta je v tabulce B skupiny na druhém místě a má jistotu play-off. Navíc to Hanákům jde hodně dobře i na hřištích soupeřů, když mají téměř dva body na zápas a mohou se navíc pochlubit nejlepší obranou ve skupině. V lednu Olomoučtí jen jednou prohráli a to na Kladně 0:1p. Jediný vzájemný duel v Olomouci vyhráli domácí jasně 5:0 a tak mají Jihočeši motivaci porážku oplatit. Začátek zápasu je plánován na pátek od 18.00 v Budvar aréně.

Jestliže v pátek má Motor před sebou těžkého soupeře, pak v sobotu bude v zápase se Vsetínem favoritem. Valaši jsou totiž v tabulce devátí a nemohou ani postoupit do play-off a ani spadnout. Navíc venku nejsou příliš úspěšní, když vybojovali jen čtyři vítězství. V lednu ovšem Vsetínští válí, když získali už devět bodů Jediný letošní zápas ve Vsetíně vyhráli Budějovičtí 2:1sn. Tento zápas se odehraje v sobotu od 12.30 na druhé ledové ploše.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....