Banes Motor České Budějovice
13.01.2015, Miroslav Mayer

Mládež: Bude juniorka opět bodovat?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Minulý víkend byl výsledkové pro českobudějovické týmy příznivý a ve stejném duchu by mohl proběhnout i ten nastávající. Čeká nás celkem šest zápasů od čtvrtka do pondělí. V Českých Budějovicích se odehrají jen dva zápasy a to právě ve čtvrtek a v pondělí. Všechny týmy mají stále o co hrát a tak zápasy budou zajímavé.

Junioři

Juniorka v letošním roce jede a dokázala bodovat ve všech šesti zápasech. Nejen, že boduje, ale i hra je pohledná. Snad tedy není pozdě na záchranu a nastartování světlých zítřků. I trenéři působí odhodlaně a vědí, že vše si musí tým odehrát sám a nespoléhat se na ostatní. Ve čtvrtek přijede Slavia Praha. Slávisté jsou sice čtvrtí, ale jen osm bodů nad propastí, tj. nad týmy, které se utkají o baráž. V roce 2015 hraje Slavia jako na houpačce a nejvíce zarmoutila příznivce Jihočechů, když doma podlehla Jihlavě 2:4. Ve vzájemných zápasech je na tom lépe Slavia, která prohrála v Budvar aréně 1:5, ale doma pak vyhrála 5:1 a 8:5. Vzhledem k tabulce musí doma Motor vyhrát, aby udržel odstup od Dukly a přiblížil se třeba Litvínovu. Úvodní buly bude vhozeno ve čtvrtek od 18.00 v Budvar aréně.

Sobotní soupeřem Jihočechů bude Olomouc. Olomoučtí jsou také nyní namočeni ve skupině o baráž, ale jejich náskok na Motor je už osmnáct bodů a tak nejsou bezprostředně ohroženi sestupem. Doma se Hanákům daří, když z dvaceti zápasů získali třicet bodů. V roce 2015 se ovšem Olomouci nedaří, když vybojovala jen dva body za vítězství nad Slavií 3:2sn a dvakrát dokonce doma nedala ani branku! Při současné formě mají tedy Jihočeši šanci na body a je důležité, kdo z nadějných mladíků tým posílí.

Starší dorost

Starší dorost hrál zatím letos jen doma a nyní si zahraje dvakrát venku. Tabulka je stále hodně vyrovnaná a na poslední postupové místo se stále tlačí tři týmy a rozdíl mezi nimi je jeden bod. Každý zápas je tak nesmírně důležitý a roli může hrát i bod navíc v prodloužení. V pátek hrají Jihočeši další zápas v Litvínově. Verva v roce 2015 nezáří, když vybojoval z pěti zápasů jen šest bodů. Zatím patří Vervě postupové čtvrté místo, ale páteční souboj může něco napovědět. Navíc se Chemikům doma příliš nedaří, když ze sedmnácti zápasů vyválčili jen dvacet bodů. Oba týmy se letos v soutěžním zápase ještě neutkali.

Na sobotu se Motor chystá do Letňan. Letci už moc šancí na postup do play-off nemají, ale naději ještě ano. Doma získali Letci zatím dvacet jedna bodů a patři k průměru soutěže. V roce 2015 ještě Leťňany nevyhráli a získali jen dva body a to je příčinou jejich poklesu tabulkou. I zde má Motor šanci na body a udržení naděje na postup.

Mladší dorost A

Extraligový tým zatím drží naději na postup do play-off, protože spolu s Jihlavou vede tabulku skupiny, ale postupuje jen jeden tým. Ve čtvrtek se mohou Jihočeši zbavit jednoho soupeře, protože jedou do Letňan. Právě Letci mají na Motor ztrátu čtyř bodů a případné vítězství Motoru by bylo důležité. Doma se Letcům ovšem daří, když jsou druzí právě za Jihočechy. Ani mladšímu dorostu Letců se letos nedaří, když také nevyhráli a ze tří zápasů mají jen dva body. Vzájemné zápasy vyhráli vždy domácí. V Budvar aréně to bylo 5:1 a 5:2 a v Praze pak 3:1 pro Letce.

Zápas s Kolínem byl na přání hostů přeložen až na pondělí. Kozlové jsou v tabulce poslední a mají již velkou ztrátu na postup, ale na Liberec ztrácejí jen tři body. Venku Kozlové ulovili jen šest bodů a neměli by proto Motor ohrozit. Ve vzájemných zápasech mají navrch Budějovičtí. Doma vyhráli 4:0 a podlehli 4:5sn a v Kolíně vyhráli 6:4 a prohráli 3:4. Zápas se odehraje v pondělí od 15.45 na druhé ledové ploše.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....