Banes Motor České Budějovice
13.01.2015, Michal Špírek

Dalším soupeřem je Kladno. A tomu máme co vracet

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Utkání čtvrtého s druhým, jasný šlágr kola. To bude středeční souboj kladenských Rytířů a ČEZ Motor. Jihočeši se pokusí odrazit nápor soupeře, který využívá výhody domácího prostředí, sbírá body a nevzdává boj o místo hned za vedoucím Chomutovem. Českobudějovičtí v sezóně s Rytíři dvakrát prohráli, vítězství slavili jen při prvním vzájemném zápase.
A dobrá zpráva pro fanoušky Motoru - zápas by měl být přenášen živě ZDE.

O soupeři: Rytíři Kladno

Založen: 1924
Stadion: ČEZ stadion (kapacita 5 200 diváků)
Webové stránky klubu: hc-kladno.cz
Hlavní trenér: Jiří Čelanský

Vzájemné zápasy v této sezóně z pohledu Motoru: 2:0, 3:5, 1:4.

V první polovině základní části Kladenští museli vytrpět kvůli rekonstrukci svého stadionu skutečnost, že hráli jeden venkovní zápas za druhým. Což se samozřejmě odráželo i na tabulkovém postavení, když se Kladno pohybovalo mezi průměrnými celky. Teď se ale situace otočila a je to Kladno, které si užívá domácích zápasů. Pro představu, od 12. listopadu sehráli Rytíři 22 zápasů a z toho jen tři nebyly domácími...

Tým, za který válí Petr Tenkrát či Tomáš Kaberle (jenž zatím dokáže sbírat více než bod na zápas), má za sebou poněkud divoké období. Připsal si jasné výhry s Kadaní (7:3), Mostem (6:1) a Ústím (6:1). Jenomže do toho přišla pořádná facka, Benátky na kladenském ledě dominovaly a vyhrály 6:0. V posledním zápase pak Kladno v úterý, tedy den před utkáním s Motorem, porazilo bez problémů Havířov, když už v polovině zápasu vedlo 3:0 a mohlo tak pošetřit síly na další důležité utkání.

Kladno nedávno uvítalo ve svých řadách posilu v podobě Zdeňka Bahenského, kterého uvolnila na hostování extraligová Sparta. Naopak řady Rytířů opustil Antonín Melka (hostování v Havlíčkově Brodě).

Poslední zápas Kladna:

Kladno – Havířov 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky a asistence: 17. Horna (Rudovský, Eberle), 30. Kindl (Redlich, Strnad), 30. Dragoun (Rudovský, Redlich), 50. Eberle (Rudovský, Horna).
Sestava Kladna: Chábera (Vladař) – Klouček, Kaberle, Lukáč, Růžička, Zeman, Jaroměřský – Rudovský, Dragoun, Horna – Eberle, Pitule, Hořava – Bahenský, Stach, Tenkrát – Strnad, Kindl, Redlich.

44. kolo:
Rytíři Kladno - ČEZ Motor České Budějovice

středa 14. 1. 2015, 18:00
ČEZ stadion, Kladno

Z tábora Motoru

Českobudějovičtí se posledním výsledkem u svých fanoušků plně rehabilitovali za předchozí porážku s Havlíčkovým Brodem. Teď ale při vší úctě k Šumperku přichází na řadu o poznání silnější soupeř. Kladno stíhá Motor a devět kol před koncem na něj ztrácí pět bodů. Sečteno podtrženo, hrát se bude důležitý duel...

Sestava Motoru z posledního zápasu

Gába – Punčochář, Vráblík, Mucha, Žovinec, Chmelíř, Semrád, Škopek – Marek, Pajič, Švihálek – Nouza, Straka, Heřman – Vaniš, Rob, Prokeš – Švec, Přibyl, Boháč – Bárta.

Okénko Radka Bělohlava

"Kladno je samozřejmě silný soupeř, čeká nás zápas na menším kluzišti, které přinese zase trochu jiný hokej. Dvakrát za sebou jsme s nimi prohráli, takže rozhodně máme co oplácet. Naposledy jsme na Kladně sehráli pěkný zápas, který se divákům asi líbil, ale bohužel výsledek byl pro nás nakonec nepříznivý. Že Kladno nastoupí do druhého utkání ve dvou dnech si myslím nebude hrát žádnou roli, dobře trénované mužstvo to zvládne a některým hráčům to dokonce vyhovuje. Nás dva zápasy po sobě na konci ledna také čekají, je to dobrá příprava na play-off. Na zápas odjíždíme se sedmi obránci, když zraněného Jána Muchu nahradí Jakub Suchánek, a třinácti útočníky."


Statistiky

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....