Banes Motor České Budějovice
12.01.2015, Lukáš Dvořák

Josef moc dobře věděl, co by ho čekalo, říká se smíchem Lukáš Chmelíř

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Jedním z posledních hráčů, který na svém kontě neměl ani jednu vstřelenou branku v právě probíhajícím ročníku první ligy, byl obránce Lukáš Chmelíř. Asistent kapitána se dočkal proti Šumperku. A dokonce dvakrát. Jednou ho ale rozhodčí určili střelcem gólu omylem. Sám se přiznal a hokejový bůh ho za jeho férovost odměnil v další části zápasu.

Lukáši, takové utkání jste si po prohře v Havlíčkově Brodě asi přáli...
Chyby tam byly, ale dali jsme góly, to je pozitivní. Jen škoda, že jsme v Brodě nedali dvě branky a proti Šumperku jen sedm.

Ze začátku se ale zdálo, že se k přestřelce tentokrát nechystá. Byli hosté lépe připraveni než minule?
Já si ani nemyslím. Přijde mi, že vždycky, když dorazí, tak jsou načatí. Nevím, jestli z cesty, nebo se jim tady pouze špatně hraje. Byla jenom otázka času, než to tam prorveme. S nimi se hraje těžce, pokud se dostanou do vedení nebo s nimi chce hrát mančaft hokej nahoru dolů. Mají dobrý útok a obtížně se brání, když jsou rozjetí. Ale máme tři body, takže dobrý.

Nepomohl k vývoji hry také hlavní rozhodčí svými výroky?
Nehodnotil bych to. Vzal bych to spíše celkově. Myslím si, že je chyba, když rozhodčí nemají nastavený stejný metr. Každý zápas je jiný. Jednou přijede rozhodčí, jenž píská všechno, podruhé zase ten, který nepíská nic. A úplně nejhorší je, když přijede sudí pískající jednu třetinu tak, druhou jinak a třetí zase jinak. Mělo by se to sjednotit. Buď ať pískají všechno pořád, nebo ať to nechají hrát. Musí však od nich jít viditelný impuls.

Pojďme k pozitivním věcem. Vstřelil jste první gól v sezóně. Branka Luboše Roba, která byla nejdříve připsána vám, opravdu nebyla vaše?
Já jsem hned říkal, že jsem ho nedal. To bylo všem jasné.

Ten zásah, jenž byl oficiálně připsán vám, byl ale kuriózní...
To byla taková situace tři na tři. Já jsem spíše zůstal vzadu, Váňa (Marek Vaniš, pozn. autora) střílel, odrazilo se to ke mně a já to z první nahodil na branku. Někdo to vyrazil do vzduchu, gólman moc nevěděl, že to padá do brány. Já jsem k tomu jenom přijel, takže jsem nevěděl, jestli to někdo z kluků dorazil. Nijak jsem se k tomu nehlásil, rozhodčí to vydebatovali a kluci to ještě upravili.

Rychle narůstající skóre by spoustu týmů odradilo od zběsilého náporu. Publikum si však přálo „desítku“. Motivovalo vás?
Nevím, jestli motivovali, Josef to měl na lopatě. V jeho případě ale asi zaúřadovalo to, že by šlo o hattrickový gól, proto selhal. Měl by to hodně drahé. (směje se) Spíš než nějaká „desítka“, tak nás trenéři pořád tlačí do toho, abychom hráli za jakéhokoliv stavu a nikdy soupeře nešetřili.

Takže dvougóloví střelci prostě jen nechtěli platit do klubové kasy?
On o tom třeba Josef moc dobře věděl, co by ho čekalo. A blízko k tomu byl i Švihas (Michal Švihálek, pozn. autora). Ten by tomu taky neuniknul. Záleželo by na konkrétním střelci. Něco by tam však rozhodně padlo.

Je tam hezká suma?
Hezká určitě je. (směje se) Dívalo by se na to, kdo přesně by to byl. Pak by tam mohl být i nějaký přídavek.

Třeba večeře?
Večeře asi ne, ale u některých by ta částka asi stoupala hodně. Třeba i já kdybych dal prvního a byl celkově desátý, tak by mi to kluci taky naložili. Sazba na hattrick je jasně daná a ta desátá branka by tomu asi přidala. (usmívá se)

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice