Banes Motor České Budějovice
05.01.2015, Klub

Naši fandové nemají konkurenci, shodují se majitelé

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Výjezd roku do Jihlavy si nemohl nechat ujít ani žádný z pěti spolumajitelů českobudějovického klubu. A byl to zážitek, na který se nezapomíná! "Když jsme loni téměř ztráceli naději, že se nám podaří českobudějovický hokej zachránit, tak bych si něco podobného nedokázal ani představit. Naši fandové jsou neskuteční a to, co se tady děje, nemá obdoby," smeknul klobouk před fanoušky prezident klubu Roman Turek.
A velmi podobně to viděli i všichni ostatní spolumajitelé. "Byl jsem se na fanoušky podívat už na nádraží, protože to jsem prostě musel vidět. Že náš fanklub dokázal zařídit speciální vlak, to je samo o sobě úžasné, a když jsem pak viděl ty nekonečné zástupy fandů v dresech a s šálami Motoru, tak jsem byl opět jednou pyšný na to, co se kolem našeho klubu za rok a půl podařilo vytvořit," svěřil se generální manažer Stanislav Bednařík.

To opravdu neopakovatelné se pak podařilo na Horáckém stadionu, kde 2400 hlučných fanoušků připravilo Motoru domácí prostředí. "Musím říct, že jsem se často zapomínal dívat na hokej a koukal jsem se na ten obrovský kotel našich příznivců, který zabíral snad třetinu stadionu," vyprávěl další ze spolumajitelů klubu, provozní ředitel Petr Sailer a doplnil ho i Aleš Kotalík. "Fantazie, k tomu se nedá mnoho dodat. To nebyl výjezd, ale invaze! Při skandování té masy motoráků jsem měl doslova husí kůži."

Jediný z pětice majitelů, který neměl moc času dívat se mezi diváky, byl sportovní ředitel a zároveň asistent trenéra Radek Bělohlav. "V takové skvělé atmosféře, jakou vytvořili naši fandové, je třeba hráče spíš zklidňovat, aby dodržovali taktiku a nenechali se příliš vybláznit. Každopádně přesně kvůli takovým zápasům se hokej hraje. Za nás všechny bych chtěl hlavně ještě jednou všem fanouškům poděkovat a věřím, že to nebyl poslední krásný zážitek, který jim Motor v letošní sezoně připravil," uzavřel Radek Bělohlav.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....