Banes Motor České Budějovice
04.01.2015, M.Špírek, L.Dvořák, J.Musil

Něco takového jsme ještě nezažili, rozplývají se českobudějovičtí hráči

JIHLAVA — Dámy a pánové, tohle bylo něco! Motorácká lavina zavalila Horácký stadion a na dva a půl tisíce českobudějovických fanoušků hnalo svůj tým za třemi body. A protože výjezd fandů byla hromadná záležitost, sluší se i pozápasové ohlasy udělat tentokrát hromadné, kolektivní. Zvlášť, když pro většinu kádru se jihlavský zážitek zařadil k těm největším v hokejové kariéře. Své si tak k utkání řekl každý člen týmu ČEZ Motor.

Trenéři

Petr Rosol:
Něco neskutečného. To bylo, jak kdyby se hrálo finále extraligy! (úsměv) Hráli jsme dobře, podpořil nás výborný výkon Bláhy a všechno nám dnes hrálo do noty.

Radek Bělohlav:
Já už jsem byl na nádraží, takže už jsme viděl, co se děje. Tam už to začalo být zajímavé a pak jsem to viděl tady před zimákem. My jsme naštěstí na takovouhle atmosféru zvyklí z domácích zápasů, ale to, že jezdí fanoušci v takovém počtu i ven, to je nádhera. Úžasné bylo také to překřikování fanoušků během zápasu.

Hráči

Jiří Bárta:
Myslím si, že to byl vrchol základní části, alespoň co se týče fanoušků. Sám osobně bych si přál ještě nějaký ten zápas s Jihlavou tenhle rok, protože takovou atmosféru venku jsem ještě nezažil. Prostě paráda.

Ondřej Bláha:
Bylo to parádní, přijely mraky lidí, já jsem tohle ještě nezažil, aby tolik fanoušků zamířilo na venkovní zápas. My jsme si to maximálně užili a já jen doufám, že lidi taky. V Jihlavě je hala stará plechárna, nevýhoda je, že na ledě pokyny slyšet není, když chci něco po obráncích, ale zato pokřiky fanoušků jsou slyšet o to víc.

Daniel Boháč:
Fantastické. Atmosféra parádní, diváci super. Přišlo jich tolik, že to bylo jak doma. Neuvěřitelné. Na venkovním zápase jsem tohle ještě asi nikdy nezažil. Neskutečně nás to vyhecovalo k lepším výkonům.

Martin Heřman:
Úžasná atmosféra! Musím smeknout před našimi fanoušky, protože to, co dokázali zorganizovat za akci, to je něco nádherného. Úžasný pocit, závěrečná děkovačka byla také parádní, jsme hlavně moc rádi, že jsme uhráli vítězství a mohli si s fanoušky večer takhle užít.

Lukáš Chmelíř:
Jedním slovem super. Mně se teda hrozně líbilo, když jsme byli na rozcvičce a jenom jsme slyšeli „Jihlava, ha, ha, ha,“ a když jsme vyšli tady ven, tak Jihlavští jen stáli s otevřenou hubou a my jsme byli doma. Nechci snižovat jihlavské fanoušky, ale tohle bylo neskutečné. Myslím, že pravý fanoušek si to užil a my hráči jsme si to taky užili. Víc takových zápasů.

Hynek Kůdela:
Stručně, jasně: Bylo to opravdu úžasné.

David Kuchejda:
Naprostá paráda! To jsem ještě nikdy na venkovním utkání nezažil, aby přijelo tolik lidí. Nevím, kolik jich tu bylo, jestli patnáct set, nebo dva tisíce, ale naši fanoušci ovládli celé střetnutí. Opravdu jsme se cítili jako doma. Byla to nádhera!

Ján Mucha:
Už jsem hrál leckde, ale tohle… Jedna z nejlepších atmosfér, co jsem v životě zažil, podobná byla tak maximálně po titulu, po postupu. Věřili jsme si, byli jsme dobře připravení, pomohl nám rychlý první gól a pak už jsme měli celý zápas pod kontrolou.

Tomáš Nouza:
Věděl jsem, kolik fanoušků se do Jihlavy chystá a já můžu jenom říct, že jsem rád, že můžu být součástí něčeho takového, protože je to jedinečné. Já všem, co sem dorazili, moc děkuju.

Rok Pajič:
Celý zápas byl krásný. Už rozbruslení bylo nádherný, když jsme se podívali, jak nás fanoušci podporují a kolik jich tam je. Jsme rádi, že jsme jim to vrátili výkonem a myslím, že všichni můžeme být spokojení. Myslím, že všichni do jednoho jsme si to užili. Zrovna po zápase jsme se bavili, že jsme tohle v podstatě ještě nezažili a že to bylo krásný.

Radek Prokeš:
Já nevím, jestli tohle ještě někdy zažijeme. Hrozně děkujeme divákům, skvělý!

Adam Přibyl:
Úžasný. Nevím, jak jinak to říct. Přijely snad skoro dva tisíce lidí a bylo to neuvěřitelné. Strašně jsme si to užívali. Když za váma fandí tolik lidí, tak se hraje úplně jinak. Moc za to děkujeme. Byla to paráda.

Petr Punčochář:
Úžasný, úžasný. Všichni jsme si to užívali a neskutečně nás to nabudilo. Myslím, že už jsem toho odehrál už docela dost za různé týmy, v různých soutěžích, ale něco takového jsem ještě asi nezažil.

Luboš Rob:
Fantazie. Jsem hrdý na to, že pocházím z Českých Budějovic a mohl jsem takový zápas zažít. Doufám, že to bude jen pokračovat.

Martin Semrád:
Atmosféra byla úžasná, jak se předpokládalo. Myslím, že to určitě nezklamalo ničí očekávání. Moc jsme si to užili. Takovýhle dav vždycky člověka vybudí k nejlepším výkonům, co v něm jsou.

Josef Straka:
Tady v té atmosféře jsme si dnes nemohli dovolit prohrát. Těžko vzpomínám, jestli jsme něco podobného zažil. V Plzni byla určitě dobrá atmosféra v play-off, ale to bylo především na domácích zápasech. Ven samozřejmě diváci jezdili také, ale ne v takovémhle počtu. To, co se děje tady v Budějovicích, je něco nádherného a já jsem strašně rád, že jsem do Budějovic šel. Tohle je krásná odměna. Člověk to hraje pro fanoušky a když vidí, že má takovouhle podporu, tak je to něco nádherného. Jestli tohle dělají v základní části, tak nevím, co budou dělat v play-off. (smích)

Jakub Suchánek:
Super atmosféra, super zápas, který se divákům musel líbit, výborné tři body. Takováhle kulisa není běžná ani v extralize, natož tady. To, co nám připravili jihlavští a hlavně naši fanoušci, to bylo něco fantastického.

Petr Škopek:
Něco neskutečného, něco, co jsem nikdy nezažil, a moc si toho ceníme. Sledoval jsem, co se chystá, ale že to nakonec bude až něco takhle obrovského, to jsem nečekal.

Michal Švihálek:
Je to něco nezapomenutelného, přijelo sem na dva tisíce fanoušků Motoru. My jsme na to zvyklí z domova, Dukla ne, to nám určitě pomohlo. Tohle byla paráda, fanouškům patří velký dík, protože i díky nim jsme v Jihlavě vyhráli.

Marek Vaniš:
Atmosféra byla naprosto senzační. Při nástupu na led jsem z ní měl až husí kůži. Chtěl bych poděkovat našim fanouškům, že takovou atmosféru vytvořili a zastínili jihlavské diváky.

Roman Vráblík:
Naši fanoušci nám udělali v Jihlavě domácí atmosféru. Už minule tu bylo motoráků plno, a tentokrát jich tu bylo snad ještě dvakrát tolik, úžasný.

Dušan Žovinec:
Fantastické! Přijely asi dva tisíce příznivců, takže byla super atmosféra. Navíc jsme utkání vyhráli, nemůžeme si přát nic víc. Takové zápasy se jen tak nevidí.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....