Banes Motor České Budějovice
06.12.2014, Michal Špírek

JUN: SLA - CEB 8:5 - Z divoké přestřelky junioři body nevyválčili

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Českobudějovičtí junioři nepřekročili svůj stín a ačkoliv měli na Slavii dobře našlápnuto, skončili znovu bez bodu. Po dvou třetinách byl stav nerozhodný, ale v závěrečné periodě zasadili domácí Motoru tři rychlé údery a rázem z toho bylo vedení Slavie 6:3. Hosté nesložili zbraně a snížili na 5:6, ale pak už se prosazovali opět jen Pražané. Českobudějovičtí zůstávají v tabulce předposlední s jednobodovým náskokem na Jihlavu.
Úvodní část zápasu poznamenala mnohá vyloučení na obou stranách. Při hře čtyř proti čtyřem ale dokázali otevřít skóre domácí. Tomáš Andres předložil perfektní přihrávku Viktoru Nestrašilovi, který se střelou do prázdné branky nemýlil. Sešívaní byli i nadále aktivnějším celkem. Hlinka však v dobré pozici zamířil jen do tyče a branka se neurodila ani z přesilovky pět na tři. Zdálo se, že si slávisté odnesou tenké vedení i do druhé třetiny, to ale evidentně příliš nevyhovovalo Jihočechům. Ti zvýšili v závěru tempo hry a po chybě v rozehrávce domácích uspěli i gólově. Tváří v tvář Novákovi zamířil přesně mezi jeho ruku a tělo Emil Švec, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu. Lepší pohyb si přenesly České Budějovice i do druhé třetiny a opět netrvalo dlouho, než se prosadily. David Bílek obkroužil Novákovu svatyni a zamířil přesně do horního rohu na bližší tyč. Slávisty vrátily do hry přesilovky. Nejprve po obrovských zmatcích v Mazúchově brankovišti skóroval Tomáš Török, o dvě minuty později se navíc ujala dělovka od modré Josefa Sani a sešívaní opět vedli. Ani tentokrát si ale náskok do sirény neudrželi. Necelé tři minuty před koncem totiž pražské obraně pláchl David Ruda, ten nedal Novákovi šanci přesnou ranou pod horní tyčku, a tak se šlo do kabin za stavu 3:3. Do poslední dvacetiminutovky skvěle vlétli domácí. Během úvodních tří minut se dokázali prosadit dvakrát Tomáš Török a jedenkrát Filip Navrátil, a Pražané tak šli poprvé do výraznějšího trháku. Ovšem i tentokrát se hosté dokázali zvednout. Ve 48. minutě přihrávku zpoza klece přetavil v branku David Bílek a v 52. minutě zadělal na drama střelou pod víko z mezikruží Petr Panáček. V divoké závěrečné části se však hra přelévala ze strany na stranu a další branky dokázali vsítit také slávisté. Přesilovou hru dokázal ranou od modré využít Lukáš Havelka a poslední tečku se utkáním udělal gólovou dorážkou Viktor Nestrašil.
Ohlasy po zápasu
Petr Novák (HC Slavia Praha): I když to vypadá, že to byl jednoduchý zápas, tak pro nás byl dost těžký, protože jsme vedli, soupeř pak otočil, pak jsme to zase zvrátili, vedli jsme 6:3, soupeř ale opět snížil na 6:5. Byl to výborný zápas pro trenéry, máme nervy trochu na pochodu. Dnes se nám dařilo v ofenzivě, vypracovali jsme si hodně gólových šancí, navíc jsme nějaké zahodili, takže hráčům za toto patří dík. Naopak v obraně jsme měli mezery. Musíme být důslednější, nesmíme soupeře pouštět do tolika šancí, dnes je také dokázal potrestat. Takže s ofenzivou spokojenost, s obranou nespokojenost a se třemi body spokojenost.

Filip Turek (HC Motor České Budějovice): První třetina se nám vůbec nepovedla, ve druhé jsme se vrátili do hry a věřili jsme, že bychom mohli uhrát nějaký lepší výsledek. Bohužel se nám stává dokola pořád to samé, nějaký ten výpadek ve třetí třetině, dostali jsme během chvíle tři góly a ten zápas byl prakticky rozhodnutý. V závěru jsme se ještě trochu cukali, je ale jasné, že rozhodl úvod třetí části. Vždy máme takový úsek, kdy přestaneme hrát, útočníci nedobruslují, obránci dělají zbytečné chyby, a to nás pak stojí ty body.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....