Banes Motor České Budějovice
02.12.2014, Michal Špírek

Je tu jeden z taháků základní části. Do Budějovic míří Kladno i s Kaberlem

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V netradiční čas proti tradičnímu soupeři. Nemůže být pochyb o tom, že právě utkání ČEZ Motor a Kladna patří pro českobudějovického fanouška k největším lákadlům první ligy. V retro utkání nastoupí týmy v podobách dresů, v jakých se střetávaly na konci 70. let. Jistě parádní podívaná odstartuje v Budvar aréně ve středu v 19:20, buďte u toho! Vstupenky si můžete rezervovat on-line, k dostání jsou ve dnech před zápasem i ve fanshopu, na kasách budou v prodeji klasicky v den utkání od 13:00. Zápas navíc v přímém přenosu nabídne televizní stanice ČT Sport.

O soupeři: Rytíři Kladno

Založen: 1924
Stadion: ČEZ stadion (kapacita 5200 diváků)
Webové stránky klubu: hc-kladno.cz
Hlavní trenér: Jiří Čelanský
Vzájemné zápasy v této sezóně: Motor – Kladno 2:0, 3:5


Rekonstrukce stadionu odsoudila kladenské Rytíře do nelehké role. Prvních 23 kol sehrál klub, který se po minulé sezóně musel vypořádat s pádem do první ligy, na venkovních hřištích. Se situací se ale Kladno dokázalo poprat a teď má naopak výhodu na své straně - naprostou většinu druhé poloviny základní části sehraje na domácím poli. Ve středu ale míří na jih Čech, a to s porážkou v zádech. Rytíři totiž v pondělí doma podlehli Havířovu. Přestože soupeře podrobili drtivému tlaku, tak nakonec neustáli oslabení v závěru a museli se smířit s prohrou 2:4. Střelecky se prosadila dvě útočná esa Středočechů, Hlaváč s Tenkrátem. V bráně Kladna zaskakuje za zraněného Cháberu Jan Lukáš. V obraně nastupuje osobnost českého hokeje Tomáš Kaberle, který se vrátil do mateřského klubu poté, co si ho nevybral žádný z klubů NHL.

Poslední zápas Kladna:

Kladno – Havířov 2:4 (0:1, 2:1, 0:2)
Branky a asistence: 33. Tenkrát (Stach), 34. Hlaváč (Rudovský, Pitule).
Sestava Kladna: Lukáš – Klouček, Kaberle – Růžička, Kolářík – Gutwald, Jaroměřský – Hlaváč, Pitule, Rudovský – Tenkrát, Stach, Horna – Lukáč, Dragoun, Eberle – Redlich, Švaňhal, Strnad

31. kolo:
ČEZ Motor České Budějovice - Rytíři Kladno

středa 3. 12. 2014, 19:20
Budvar Aréna, České Budějovice

Co si nenechat ujít?

Autogramiáda Pouzar - Nový

Od 18:30 se ve fanshopu budou podepisovat patroni retro utkání, pánové Jaroslav Pouzar (trojnásobný vítěz Stanley Cupu, stříbrný medailista z olympijských her, dvojnásobný mistr světa) a Milan Nový (stříbrný medailista z olympijských her, dvojnásobný mistr světa, šestinásobný mistr ligy, nejlepší střelec české hokejové historie).

Hokejklub

Stejně jako každý zápas budou mít fanoušci příležitost zakoupit si zápasový bulletin Hokejklub. A co v něm bude mimo jiné tentokrát?
- kompletní historické statistiky kanadského bodování a střelců vzájemných duelů Motoru a Kladna
- plakát Jaroslava Pouzara a rozhovor s touto legendou českobudějovického hokeje, z něhož vybíráme jednu z odpovědí:
"Proč zrovna z Kladna pocházelo a pochází tolik hokejových talentů?
Já si myslím, že je to dané tou lokalitou. Byli tam samí horníci, tvrdí chlapi. Zvykli si na sobě pracovat, tak asi proto. Ale to můžeme mluvit i o Litvínově, z něj odešlo také hodně hráčů do NHL. Dnes už je to samozřejmě jiné, ani jim se problémy s hráči nevyhnuly. Za nás chodili kluci z ulice hrát hokej, rodiče je vedli k tvrdé dřině. Nebyli to žádní třasořitkové."


Z tábora Motoru

Jihočeši jedou na vítězné vlně a po loňské utrápené sezóně je to doslova balzám na duši motoráckého fanouška. Poslední zápas odehrál ČEZ Motor pouze na tři útočné formace, jelikož mladší hráči byli a budou vzhledem k těžké pozici juniorského týmu častěji uvolňováni k zápasům této věkové kategorie. Přesto Českobudějovičtí dokázali Šumperk jasně přehrát. V bráně opět úřadoval brankář David Gába, který se po pěti odchytaných zápasech může chlubit skvostnou bilancí - úspěšností zákroků ve výši 97,48% a průměrem branek 0,8. A aniž bychom chtěli zakřiknout bodovou sérii kapitána Josefa Straky, tak za vypíchnutí jistě stojí. Straka totiž dokázal bodovat již ve čtrnácti utkáních po sobě.

Radek Bělohlav před utkáním

"Čeká nás mimořádné utkání, které se bude těžko opakovat. Spousta našich hráčů bude hrát poprvé v televizi, navíc soupeř je jeden z nejlepších v 1. lize. Ale těšíme se na to, hlavně věříme, že nám naši fandové připraví jako vždy skvělou kulisu a že jich přijde co nejvíc. Sestava bude velmi podobná té v posledním domácím zápase, využijeme opět juniory, abychom měli k dispozici kompletní čtyři formace."

Sestava Motoru z posledního zápasu

Gába – Vráblík, Punčochář, Suchánek, Mucha, Žovinec, Chmelíř, Kříž – Švihálek, Pajič, Kuchejda – Heřman, Straka, Nouza – Boháč, Rob, Vaniš – Přibyl.

Porovnání soupeřů

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....