Banes Motor České Budějovice
30.11.2014, Miroslav Mayer

Mládež: Jak se bude hrát dál

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Mládežnické soutěže zakončily svoje základní části a pokračovat budou nadstavbou. Jelikož se každý rok herní systémy mládeže mění, nebude určitě od věci vysvětlit si, co konkrétně čeká v nejbližší době českobudějovická mládežnická mužstva.

Juniorka

HC Motor skončil v tabulce na patnáctém místě a ve druhé fázi ho čeká boj ve skupině B to jsou mužstva na 9.- 16. místě po základní skupině. Mužstva se utkají navzájem dvoukolově, to je čtrnáct zápasů. Do tabulky se počítají všechny výsledky z prvního kola. Mužstva, které po této fázi skončí v tabulce na 9. až 12. místě postupují do play-off. Mužstva, která skončí na 13.-16. místě sehrají spolu opět dvoukolově další zápasy, to je šest zápasů. Do minitabulky se počítají všechny všechny dosud získané body. Tým, která skončí na šestnáctém místě se utká v baráži o udržení v extralize pro příští sezónu.

Vyhlídky Jihočechů zatím nejsou příliš optimistické. Na případné dvanácté místo zatím ztrácí celých osmnáct bodů, když dosud získali osmnáct bodů. Poslední Jihlava má o čtyři body méně a čtrnáctý je Litvínov a ten má o devět bodů více, Olomouc pak o patnáct bodů. Zápasy ve skupině B začínají už v pondělí 1.11 a končí 29.1. Rozpis zápasů najdete v sekci zápasy.

Tabulka skupiny B

9.  Rytíři Kladno	    30	     46
10. Piráti Chomutov	    30	     46
11. PSG Zlín	            30	     44
12. HC Slavia Praha	    30	     38
13. HC Olomouc	            30	     35
14. HC Litvínov	            30	     29
15. HC Motor 	            30	     20
16. HC Dukla Jihlava        30	     16

Starší dorost

Starší dorost ještě základní část nedokončil, ale stane se tak v sobotu. Nicméně již dnes je jasné, že tým to play-off přímo nepostoupí a čeká ho boj s týmy se slabší skupiny B. Tam se utkají týmy, které skončily ve svých skupinách na 5.-8. místě. Utkají se spolu opět dvoukolově každý s každým, to je šestnáct zápasů. Do tabulky se započítávají výsledky z první části. Týmy na prvních čtyřech místech postupují do play-off. Poslední dvě mužstva pak sestupují do ligy staršího dorostu.

Postup HC Motor do play-off není úplně v rovině snění, ale lehké to rozhodně nebude. Pokud se tým nezvedne a nezačne vyhrávat, nezdá se postup do play-off reálný. To by byla rozhodně škoda, protože v plné síle by Jihočeši nebyli bez šance na úspěch.

Mladší dorost A

ELIOD Extraliga mladšího dorostu už hraje druhou část. Ani zde se budějovickému týmu nepodařilo postoupit do play-off a do silnější skupiny. HC Motor tak hraje ve skupině D, kde hrají mužstva, která se umístila na 5.-10. místě. Nyní se utkají spolu navzájem čtyřikrát, to je dvacet zápasů. Do tabulky se započítávají výsledky z prvního části soutěže. Mužstvo, které se umístí na prvním místě, postupuje do play-off. Mužstvo, které skončí poslední, sestupuje do ELIOD ligy mladšího dorostu.

Tady jsou šance HC Motor největší. Týmu totiž utekl postup do silnější skupiny a do play-off jen o pověstný kousek. Skupina začala 27.11 a skončí 8.3.

Nejvíce podpory bude potřebovat jako vždy juniorka, která bojuje o setrvání v extralize. Starší dorost nejspíše nebude ohrožen sestupem, ale do play-off nepostoupí. Mladší dorost by mohl do play-off postoupit.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....