Banes Motor České Budějovice
27.11.2014, Michal Špírek

Blíží se hokejový svátek - domácí retro utkání s Kladnem už ve středu!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Už jen chvíle zbývá do lahůdky, kterou by si žádný příznivec českobudějovického hokeje neměl nechat ujít. Ve středu 3. prosince se totiž ČEZ Motor utká se silným Kladnem a nebude to ledajaký zápas. Oba týmy nastoupí v historických podobách dresů a retro utkání bude odpovídat i doprovodný program. Využijte možnosti zajistit si vstupenky prostřednictvím internetové rezervace!

Zápasy s kterým prvoligovým soupeřem pro vás budou nejatraktivnější? Tuto otázku jsme vám položili v anketě na začátku sezóny a většina z vás odpověděla jasně: ty s Kladnem! V prvním utkání na jihu Čech jsme Rytíře porazili 2:0, nyní se blíží druhé setkání v základní části. A právě to se bude odehrávat v retro hávu!

Po téměř dvaceti letech vyjede na led kladenský tým v dresech s paní Poldi na prsou (pro vysvětlení původu názvu - kladenské hutě Poldi byly pojmenovány po manželce jejich zakladatele, Leopoldině). Kladno obleče modrou variantu ze sedmdesátých let. Bude to vzácná podívaná, Kladno v dobových replikách dosud nikdy nehrálo. To českobudějovický hokej už má s retro zápasy zkušenosti. Předloni měl českobudějovický divák možnost vidět retro duel proti Litvínovu, loni ČEZ Motor nastoupil v dresu Stadionu proti Mladé Boleslavi. Nyní je na řadě souboj tradičních účastníků nejvyšší české soutěže, které ale aktuálně zápolí v 1. lize. S českobudějovickým Motorem Kladno sehrálo téměř dvě stě duelů, je tedy rozhodně na co navazovat...

Hokejový oddíl byl v Kladně založen 13. listopadu 1924, letos si tedy připomíná 90. výročí založení klubu. Kladno patří k tradičním baštám české hokejové mapy, kdy českému hokeji dodalo nespočet výjimečných hráčů. Po posledním ročníku ale zažilo tvrdý direkt v podobě sestupu z extraligy, do níž se chtějí Rytíři rychle vrátit. Šestkrát za svou historii Kladno slavilo mistrovský titul, hned pětkrát prvenství získali v letech 1975 až 1980, a právě na souboje s Motorem z tohoto nejslavnějšího období kladenského hokeje ve středu zavzpomínáme. Patrony zápasu budou dvě klubové legendy ze 70. let - za Kladno Milan Nový, za Motor Jaroslav Pouzar.

Ale nejen atmosférou bude středeční duel výjimečný. Hrát by se měl nadprůměrný hokej. Utkají se dva týmy z vrcholu tabulky první ligy. Rozjetý Motor, v čele s vládci kanadského bodování Tomášem Nouzou a Josefem Strakou, vyzve mančaft, který se dokázal vypořádat se sérií venkovních zápasů z úvodu soutěže a nyní už Rytíři míří nezadržitelně k vrcholu. V Budvar Aréně diváci uvidí mimořádné hráče: Tomáše Kaberleho (vítěz Stanley Cupu, mistr světa, 4x na MS, 4x na OH, 1086 zápasů v NHL), Jana Hlaváče (dvojnásobný mistr světa, 6x na MS, 447 zápasů v NHL), Petra Tenkráta (dvojnásobný medailista z MS, 4x na MS, 177 zápasů v NHL) či Tomáše Kloučka (141 zápasů v NHL).

Tak co, není to větší než malé množství lákadel pro návštěvu zápasu? U toho nesmíte chybět - sledujte náš web, kde se k utkání dozvíte více. Nezapomeňte, že vstupenky na retro zápas si můžete zajistit už teď on-line, k dostání jsou ve dnech před zápasem i ve fanshopu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....