Banes Motor České Budějovice
18.11.2014, Miroslav Mayer

Mládež: Juniorka hraje třikrát doma

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Základní část mládežnických soutěží se blíží ke konci. Juniorka nyní sehraje tři zápasy v řadě na svém ledě a potřebuje každý bod, protože každý bod se počítá. Nejvíce zápasů zbývá staršímu dorostu, ještě sedm, ale naděj na postup je již malá. Mladší dorost A má před sebou jen jeden zápas a teoreticky může i postoupit. Tentokrát se diváci v Českých Budějovicích pomějí, protože uvidí hned čtyři zápasy.

Juniorka

Juniorka překvapila na Spartě a skvělé by bylo, kdyby to pokračovalo i v dalších zápasech. Teď ji čekají hned tři zápasy na svém ledě. Ve čtvrtek přijedou Bílí Tygři Liberec. Tygři jsou v tabulce na sedmém místě, ale venku se jim daří o něco méně, když ze třinácti zápasů vyhrál pětkrát. První zápas v Liberci vyhráli domácí 4:0. Navíc má Liberec druhou nejlepší přesilovku v soutěži a spolu s Třincem i nejlepší útok v soutěži. Jihočeši tedy budou mít co dělat, aby se dokázali bodově prosadit. Zápas se odehraje již ve čtvrtek od 18.00 v Budvar aréně.

Po jednodenním odpočinku nastoupí junioři k dalšímu zápasu. Tentokrát přijede BK Mladá Boleslav. Bruslařům patří pěkná šestá příčka v tabulce a daří se jim i na hřištích soupeřů, když již získali dvacet jedna bodů. První vzájemný zápas se hrál v Mladé Boleslavi a domácí vyhráli 3:1. V poslední době se však Středočechům daří střídavě, když jednou vyhrají a jednou prohrají. Je to hratelný soupeř a Budějovičtí musí tyto soupeře doma porážet, jinak se budou o extraligu strachovat až do konce soutěže. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 na první ledové ploše.

Nejdůležitějším zápasem víkendu bude zápas pravdy s Duklou Jihlava. Dukla je totiž poslední a má o tři body méně než Motor. Navíc se situace vyvíjí tak, že právě tyto dva týmy budou spolu hrát o černého Petra o účast v baráži a nakonec mohou hrát roli i vzájemné zápasy. V Jihlavě byli o něco úspěšnější Jihočeši, kteří vyhráli 2:1sn. Bylo by dobré vyhrát i tento zápas, který se odehraje v pondělí od 18.00 v Budvar aréně.

Starší dorost

Starší dorost hrál po delší době téměř kompletní a dokázal porazit Spartu. Je vidět, že v plné síle by zřejmě atakoval postupovou čtvrtou příčku. Jenže záchrana juniorky je prvořadá a tak nejlepší hráči pomáhají juniorce. Tak se zřejmě stane, že starší dorost poprvé nepostoupí do silnější skupiny v nadstavbové části. Naděje sice ještě je, ale už velmi malá. Každopádně ve čtvrtek zajíždějí dorostenci do Hradce Králové, který je zároveň sousedem v tabulce. Východočeši mají o celých dvanáct bodů více a jejich naděje na postup jsou tak podstatně vyšší. Doma se jim sice nedaří až tak dobře, ale všechny letošní vzájemné zápasy vyhráli právě Hradečtí. V Českých Budějovicích 4:2 a 3:2 a v Hradci Králové pak 2:1sn. Takže má Motor před sebou těžkou práci, ale pro postup do play-off ze slabší skupiny se počítají všechny získané body.

Sobotním soupeřem Motoru bude Dukla Jihlava. Ta drží postupovou čtvrtou příčku a má před Jihočechy náskok celých patnáct bodů. Venku se Dukle daří skvěle, když je druhá nejúspěšnější v soutěži. V Jihlavě jednou vyhrála Dukla 4:2 a jednou Motor 5:0. Jenže v Budvar aréně vyhráli Jihlavští 2:0. Opět platí, že se počítají všechny body a tým si nemůže dovolit něco vypustit. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 na druhé ledové ploše.

Mladší dorost A

Extraligový mladší dorost zřejmě o minulém víkendu přišel o postup do silnější skupiny a bude ho čekat boj o play-off ze slabší skupiny. V neděli je čeká poslední zápas základní části a ten odehrají v Kolíně. Kozlové jsou v tabulce poslední a mají jen jedenáct bodů a z toho jim hned deset získali doma. V Budvar arény vyhráli domácí 4:0 a podobný výsledek by bylo dobré zopakovat i v Kolíně.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....