Banes Motor České Budějovice
15.11.2014, Miroslav Mayer

SDO: LIB - CEB 4:2 - Tygři přehráli Motor po všech stránkách

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Staršímu dorostu se hodně vzdaluje postup mezi nejlepší čtyřku svojí skupiny. V Liberci totiž Jihočeši neuhráli ani bod a navíc je domácí přehrávali. Naděje pro Jihočechy svitla jen za stavu 1:1, ale pak už zápas ovládli Tygři.

Liberečtí začali utkání úspěšně gólem v první minutě. Po vhazování se dostal k puku Matyáš Kačírek, objel branku a obelstil Němce - 1:0. Odpovídat chtěl o chvíli později Vráblík, po jeho střele však zvonila tyčka.

Srovnání přišlo v osmé minutě, po skvěle provedené kombinaci se od modré opřel do kotouče Jiří Kubeš a dal důvod k radosti svému týmu - 1:1. Úvodní perioda mohla přinést i další góly, ale Nezbedovi nevyšla tutovka a Husa trefil tyčku. Týmy se tak prozatím rozešly smírně.

Stejně jako začali Tygři první část, tak se jim zadařilo i v té druhé. Přesilovou hru využil Zikmund Mróz, když dobře zužitkoval odražený puk - 2:1. I přes další vyloučení v prostřední periodě se oba celky do šancí moc nedostávaly. Až půl minuty před koncem druhé dvacetiminutovky zvýšili domácí svůj náskok. Jakub Mečíř předvedl precizní ránu od modré - 3:1.

V další třetině se pět minut po jejím začátku zvětšilo liberecké vedení už na rozdíl tří branek. Další střela od hranice pásma zapadla do sítě, jejím autorem byl Adam Velechovský - 4:1. Motoru pomalu ubýval čas, který měl na srovnání. Hosté se odhodlali ke kontaktní brance, z mezikruží se prosadil při přesilovce Karel Schmidmayer - 4:2, a vykřesal naději pro svůj tým.

České Budějovice však do konce zápasu nic nevymyslely a odjíždějí bez bodu. Liberec si připsal podesáté v řadě tři body a vede tabulku skupiny střed.

Ohlasy po zápasu

Jiří Vozák (Bílí Tygři Liberec): Myslím, že jsme si vítězství zasloužili. Po celý zápas jsme byli aktivnější. Ovšem místo toho, abychom první třetinu vyhráli 4:0, tak skončila nerozhodně, i když jsme dali druhou branku, kterou rozhodčí neviděl. Kluci jinak hráli zodpovědně, plnili své povinnosti. Jen mě mrzí zbytečná vyloučení na konci utkání.

Jaroslav Formánek (HC Motor České Budějovice): Soupeř byl jednoznačně lepší. Jediná kaňka na zápase jsou rozhodčí, nemohu si pomoci, ale jsou škůdci našeho hokeje. Nechci to však svádět na ně, domácí jsou úplně jinde než my a nezbývá mi, než jim poblahopřát k vítězství.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....