Banes Motor České Budějovice
14.11.2014, Jakub Musil

SDO: CEB - PCE 3:4 pp - Dorostenci doplatili na individuální chyby

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Starší dorost neudržel dvoubrankový náskok ze druhé třetiny a v prodloužení podlehl Pardubicím. Motor skvěle začal druhou třetinu, ve které dal rychlé tři branky, ale ve třetí třetině i kvůli individuálním chybám neustál nápor Pardubic.

Úvod zápasu jasně ukázal, že čtrnáctidenní přestávka od zápasového vytížení přece jen udělá svoje a několik prvních střídání bylo z obou stran spíše vlažných. Daleko menší aktivitu ale projevovali domácí hokejisté a Pardubice se tak v úvodu třetiny dostávaly k více šancím. Netrvalo tedy dlouho, aby se dostavil i gólový efekt. V sedmé minutě vypálil ostrou střelu Pavel Tomaník. Němec jeho pokus sice zablokoval, ale nepodržel, čehož využil Dominik Dušek, jenž se zmocnil puku, objel branku a naservíroval přihrávku Davidu Voženílkovi přesně před prázdnou branku, kterou nešlo minout. Domácí hráče obdržený gól však patrně nabudil a druhou část třetiny si také vytvořili několik šancí. Největší z nich měl Jakub Doktor, ale Červený v první třetiny čisté konto udržel.

Jenže do druhé třetiny nastoupil ve žlutých dresech úplně jiný tým. Domácí navázali na aktivitu z konce první třetiny a do té druhé vstoupili přímo fantasticky. Po minutě a půl hry se rozjel po křídle Bárta, vystřelil mezi nohy brankáře Červeného, který jeho pokus ještě stihl zneškodnit, ale na rychlou dorážku Natana Vráblíka pod horní tyč už zareagovat nestihl. Pro Pardubice však mělo být ještě hůř. Za necelou hru totiž podobně jako Bárta ujel Tintěra. S jeho pokusem si Červený také poradil, ale po chvilce se k puku dostal Jakub Doktor a zavěsil jej do horního rohu. Domácí byli ve velkém laufu, ale jejich nadšení trochu zbrzdil technický problém na plexisklem, které se muselo neprodleně vyměnit. Pardubicím ale ani tahle pauza nepomohla a hned po ní přišla další rána. Rána Františka Bárty, který se nejrychleji zorientoval na brankovišti a dorazil kotouč, který právě vypadl Červenému z náručí. To už bylo na pardubického brankáře moc a v sedmadvacáté minutě tak připustil místo Milanu Kloučkovi. Od té doby se zdálo, že Motor utkání kontroluje, ale třetí třetina ukázala opak

V sedmačtyřicáté minutě totiž pálil od modré čáry Matouš Boček a jeho střelu těsně před brankou tečoval Ondřej Vála, na což už Němec zareagovat nestihl. Ondřej Vála však ještě neřekl poslední slovo. K tomu se totiž nadechl o dvě minuty později, kdy rychlou střelou z kruhů překonal Němce podruhé. A s Budějovicemi to nevypadalo vůbec dobře. Pardubice se totiž opět chytily iniciativy a bylo vidět, že chtějí zápas zlomit na svou stranu ještě v základní hrací době. Za to Motor byl z posledních momentů značně opařen a zdálo se, že už pouze brání remízu. To se nakonec podařilo a zápas dospěl do prodloužení. V něm rozhodla po třech minutách individuální chyba Daniela Svobody, který chyboval při rozehrávce v obranném pásmu, k puku se dostal Samuel Ruda, v závaru před Němcem došťouchal kotouč do brány a rozhodl o vítězství Pardubic.
Ohlasy po zápasu

Jaroslav Formánek (HC Motor České Budějovice): Věděli jsme, že hrajeme s velmi silným soupeřem a navíc nám stále chybí sedm hráčů základní sestavy, takže jsme se snažili hrát ze zabezpečené obrany. První třetina byla z naší strany opatrná, ve druhé jsme začali lépe bruslit a podařilo se nám využít jejich chyby, ale bohužel ve třetí třetině nás hrubé individuální chyby připravily o vedení a v prodloužení zase jedna hrubá chyba a ztracený zápas. Ale zaplať pánbůh za jeden bod. S tímhle silným soupeřem je každý bod dobrý.

Miroslav Vybíral (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): První třetina byla od nás velmi dobrá, byly tam vidět věci, které jsme dělali při reprezentační pauze na tréninku, za což jsme byli rádi, ale měli jsme tu třetinu vyhrát větším rozdílem. Začátek druhé třetiny jsme zaspali, soupeř nás potrestal a mohl rozhodnout zápas. Naštěstí jsme to pomocí time outu a pomocí vystřídání gólmana – i když v tom dnes chyba nebyla – zastavili a pak tam rozhodlo srdce. Udělali jsme nějaké změny v sestavě, které pomohly a jsme hrozně rádi, že jsme vyhráli, protože v Budějovicích to není nikdy snadné.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice