Banes Motor České Budějovice
14.11.2014, Matěj Mayer

V Prostějově se budou Jihočeši chtít vrátit na vítěznou vlnu

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po třiadvacátém kole se hokejisté Motoru České Budějovice nachází na čtvrté příčce prvoligové tabulky, což se zdá být optimální. Náskok před pronásledovateli je ale minimální a každý bod tak má velkou cenu. V sobotu hrají svěřenci Petra Rosola v Prostějově a nic jiného než zisk tří bodů by nemělo připadat v úvahu. Utkání startuje v 17:00.

O soupeři: LHK Jestřábi Prostějov

Založen: 1920
Stadion: Zimní stadion Prostějov (kapacita 5 125 diváků)
Webové stránky klubu: www.lhkjestrabi.cz
Umístění v poslední sezóně: 1. místo po ZČ v 2. lize východ, 2. místo v barážové skupině o první ligu
Hlavní trenér: Petr Zachar

Vzájemné zápasy v této sezóně: Motor – Prostějov 3:2

Prostějov je letos v první lize nováčkem a odpovídají tomu také jeho výsledky. Mužstvo zatím zvítězilo jen čtyřikrát a krčí se až na předposledním místě tabulky. Čím dál větší ztráta ho také dělí od dvanácté příčky a má tedy nejvyšší čas začít s tím něco dělat. Zlepšení bylo viditelné už v posledním zápase, ve kterém tým pod vedením Petra Zachara vyhrál v Havířově 4:3. V sobotním duelu bude Prostějov moct spoléhat také na fanoušky, kteří byli do této chvíle v bojkotu. Vedení klubu se s nimi dohodlo na kompromisu a na utkání navíc zlevnilo vstupné z 90 korun na 70.

Poslední zápas Prostějova:

Havířov – Prostějov 3:4 (1:0, 0:3, 2:1)
Branky a asistence: 10. Pechanec, 50. Klimša (Jakúbek, Šlahař), 57. Fořt (Lenďák, Hlinka) – 21. Stejskal (Venkrbec, Řezáč), 26. Sršeň (Coufal, Malý), 39. Roupec (Stejskal), 50. Indra (Roupec).
Sestava Prostějova: Šimboch – Kaluža, Roupec, Malý, Jedlička, Řezáč – Indra, Meidl, Kajaba – Venkrbec, Stejskal, Luňák – Černý, Kovařík, Coufal – Sršeň, Duba, Cienciala.

25. kolo:
LHK Jestřábi Prostějov - ČEZ Motor České Budějovice

sobota 15. 1. 2014, 17:00
Zimní stadion Prostějov

Z tábora Motoru

Jak už bylo psáno výše, Jihočechům aktuálně patří čtvrté místo v tabulce. Pokud však v sobotu neuspějí, nemuselo by tomu být na dlouho. Hned trojice týmů (Havířov, Kadaň a Jihlava) zaostává maximálně o tři body a rozestupy mezi mužstvy jsou opravdu minimální. Pro Motor nebude v sobotu existovat nic jiného než výhra za tři body, v Prostějově to ale určitě lehké nebude.

Sestava Motoru z posledního zápasu

Kůdela – Punčochář, Mucha, Suchánek, Vráblík, Chmelíř, Semrád, Růžička, Kříž – Kuchejda, Pajič, Švihálek – Nouza, Straka, Heřman – Vaniš, Rob, Prokeš – Švec, Trummer, Boháč

Milníky

K překonání:

Pokud do utkání nastoupí brankář Ondřej Bláha a bude v bráně alespoň 16 minut, překoná hranici 1000 odchytaných minut v 1. lize. Dvaadvacetiletý brankář jich má aktuálně na kontě 984.

V poslední době se v sestavě objevuje i obránce Martin Semrád, pro nějž by další menší trest znamenal stou trestnou minutu ve druhé nejvyšší lize.

Ten největší milník jsme si nechali až na konec. Tomáši Nouzovi zbývají pouhé tři asistence k tomu, aby dosáhl hranice 200 nahrávek v 1. lize!


Porovnání soupeřů

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....