Banes Motor České Budějovice
26.10.2014, Filip Kortus

MDO: CEB - LIB 3:2 - Mladší dorost si připsal důležitou výhru

Mladší dorostenci si připsali důležitou výhru nad posledním Libercem. Ve 12. kole ELIOD extraligy zvítězili nad Severočechy 3:2 a posunuli se na čtvrtou příčku tabulky zaručující play-off. V dalším kole zajíždějí do Letňan.

Za důležitými třemi body si šli mladší dorostenci Motoru bojovným výkonem. Nevyzrálý Liberec se sice dostával do dobrých pozic, chybělo mu však lepší vyřešení akcí. Do domácí branky se překvapivě postavil Dominik Klestil, výkonem v první třetině si ale o místo v sestavě řekl právem. Prakticky celou první třetinu se do zakončení dostávali jen hosté. Na svém místě byl vždy připraven zmiňovaný Klestil. O výsledku první části rozhodla elitní lajna Jihočechů. Puk šel po ose Matys - Kondelík až na zakončujícího Frederika Hakla , který potvrdil svou formu z minulých zápasů a poslal domácí do vedení - 1:0.

Druhá část nabídla atraktivnější podívanou. Hned v první minutě druhého dějství se po samostatném úniku prosadil kanonýr Matys - 2:0. Hosté ze severu Čech však nesvěsili hlavy a pustili se do jihočeských hokejistů. Se střelou Dospěla si Klestil ještě poradil, na ránu Bendy byl už krátký - 2:1. Hra se po dvou vstřelených brankách začala kouskovat vinou četných vyloučení. V přesilovkách se do dobrých šancí dostávali zejména Budějovičtí, ale ani v jedné z nich nevyzráli na Nováka.

Také ve třetí třetině byli domácí lepší, i když se Liberec snažil ze všech sil. Ve 45. min. se Budějovickým podařilo znovu odskočit na dvoubrankový rozdíl. Z kruhu se parádně trefil Tomáš Vochozka – 3:1. Osm minut před koncem však zaznamenal ještě jednou kontaktní gól liberecký Charvát na 3:2, na což střídačka Motoru reagovala oddechovým časem. Porada pomohla. Domácí celek zbytek zápasu odehrál velmi zkušeně a zasloužené vítězství nad posledním celkem tabulky už si pohlídal.

Ohlasy po zápasu
Vladimír Caldr : Do tempa jsme se dostali ve druhé třetině, kdy jsme soupeře přehráli. To platilo i ve třetí třetině. Byl to zápas, který hráče stál hodně sil, ale dokázali urvat velice cenné tři body.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....