Banes Motor České Budějovice
24.10.2014, Michal Heřman

Šumperk je těsně za Motorem. Cíl Jihočechů je navýšit rozdíl

České Budějovice - Souboj týmů ze středu tabulky. To bude zápas 17. kola druhé nejvyšší soutěže mezi ČEZ Motor České Budějovice a Salithem Šumperk. Hosté ztrácí na Jihočechy pouhý bod, takže je ve hře jak odskok Budějovic na čtyři body, tak i ztráta pozice. Zápas začne v sobotu v 17:00.

O soupeři: Salith Šumperk

Založen: 1945
Stadion: Tyršův stadion Šumperk (kapacita 3 500 diváků)
Webové stránky klubu: hokejsumperk2003.cz
Umístění v poslední sezóně: 12. místo v základní části, 1. místo ve skupině o udržení
Trenér: Radek Kučera

Šumperk má z uplynulých pěti utkání dobrou bilanci. Naposledy sice doma podlehl Havířovu po nájezdech, ale předtím třikrát vyhrál za tři body a jednou za dva. Mimo jiné zdolal i houževnaté Kladno a venku Ústí nad Labem. Díky tomu se Šumperští v tabulce posunuli do středu a jsou jen bod za Motorem.

Varováním pro České Budějovice je střelecká aktivita Šumperku. Po Jihlavě (58 gólů) má s 55 nastřílenými brankami druhou nejlepší ofenzivu. Možná se ptáte, proč je tedy Šumperk jen na osmém místě. Odpověď je jasná. S 50 inkasovanými góly se rovněž řadí k týmům s nejhorší defenzivou.

Poslední zápas Salithu Šumperk:

Salith Šumperk - AZ Havířov 4:5 sn
Branky a asistence: 3. Plášek (Vrdlovec), 12. Moskal (Sedlák, Žálčík), 48. Staněk (Holík, Sedlák), 57. Sedlák
Sestava Salith Šumperk: Zelenka (4. nájezd Koutský) – Holík, Drtil, Sedlák, Slavík, Novotný, Starý, Gewiese – Haas, Berger, Velecký – Staněk, Moskal, Žálčík – Brunec, Plášek, Vrdlovec – Cink, Kužílek, Vávra

17. kolo:
ČEZ Motor České Budějovice - Salith Šumperk

sobota 25. 10. 2014, 17:00
Budvar arena

Z tábora Motoru

Českobudějovičtí hráči potřebují zabrat a chtějí se vrátit zpět do čelních pozic tabulky. Nyní jsou na sedmém místě a na třetí Litoměřice ztrácí pouhé dva body. Po sérii čtyř zápasů, ve kterých Jihočeši ani jednou nebodovali za tři body, je tu velká šance na vítězství po 60 minutách. „V Brodě jsme získali jen jeden bod. To je málo. Poslední domácí zápas s Třebíčí nám také nevyšel. Se Šumperkem chceme vyhrát a budeme se rvát o tři body,“ řekl trenér Radek Bělohlav. Dres Motoru ještě neoblékne Radek Prokeš, který doléčuje angínu.

Sestava Motoru z posledního zápasu

Bláha – Punčochář, Kříž, Suchánek, Vráblík, Růžička, Chmelíř, M. Semrád – Kuchejda, Pajič, Boháč – Nouza, Straka, Švihálek – M. Heřman, Rob, Vaniš – Trummer, Bárta.


Soutěž o šálu

Partnerský mediální portál Jihočeský sport připravil v rámci utkání se Šumperkem pokračování soutěže o šálu Motoru. Princip soutěže je jednoduchý. Stačí správně uhodnout výsledek a zároveň alespoň jednu třetinu. Soutěžit můžete na facebooku Jihočeského sportu.


Statistiky základní části:

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....