Banes Motor České Budějovice
10.10.2014, Tisková zpráva

Motor pokřtil exkluzivní kalendář, pomůže tělesně postiženým

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V charitativním kalendáři Motoru najdete hráče tak, jak jste je v Českých Budějovicích nemohli vidět už od roku 1946, kdy byla postavena zdejší hala. Na fotkách se připravují k hokeji na rybníku či jezeře. Při zápase s Chomutovem proběhl slavnostní křest a sbírka na pomoc potřebným tím začala.
Křest provedli zástupci klubu - prezident Roman Turek a generální manažer Stanislav Bednařík - za účasti autora celého projektu fotografa Václava Petrovitze a také pana Tomáše Jiráska, který zastupoval Sdružení Filipa Němce, na jejíž konto výtěžek prodeje půjde. "Chtěli bychom touto cestou Motoru velice poděkovat, vybrané peníze použijeme na nákup automobilu se speciální úpravou pro přepravu osob se zdravotním postižením," osvětlil pan Jirásek všem divákům na stadionu bohulibý účel.
Fotograf Václav Petrovitz pak promluvil o tom, kde a jak se kalendář fotil. "Bylo by moc hezké odjet s hráči na měsíc na Aljašku a tam všechno hezky vyfotit, my jsme si ale museli vystačit s ledem v Budvar Aréně," usmíval se autor fotografií. "Přemýšleli jsme, jak udělat kalendář jiný, než je obvyklé, a napadlo nás, že Motor rovná se tradice a tradice je hokej v přírodě," vysvětlil tvůrčí proces známý fotograf. Kalendář je k zakoupení ve fanshopu, brzy bude možné ho pořídit i přes eshop a také v prodejně Terno. Můžete tak zároveň přispět na dobrou věc, získat exkluzivní kalendář a díky němu mít dokonalý přehled o všech zápasech Motoru, narozeninách hráčů i kulatinách legend klubu.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....