Banes Motor České Budějovice
04.04.2003, David Lukeš, Jan Čutka

Oba Caldrové podepsali v pátek svůj ortel

Od středečního večera má HC ČB oficiálně novou trenérskou dvojici Caldr - Neliba. V pátek odpoledne se na půdě vedení klubu uskutečnila tisková konference, na které bylo duo koučů představeno. "Měli by vytvořit vyrovnanou dvojici," zdůraznil prezident klubu RNDr. Petr Podlaha a zároveň tím nepřímo odmítl, že by jeden z obou hokejových odborníků měl mít při vedení týmu navrch.
Prezident Podlaha, generální manažer ing. Jaroslav Pařízek, Jan Neliba a Vladimír Caldr předstoupili před novináře přesně ve dvě hodiny, krátce nato došlo ke slavnostnímu podpisu smluv. Caldr, jehož odskočení ze svatby synovce prozradila myrta na klopě saka, to později žertovně okomentoval slovy: "Synovec podepsal svůj ortel ve 12:20, já ve 14:05." Celý akt podpisu se však nesl spíše ve vážnějším a slavnostním tónu. "Oba pánové by měli vytvořit vyrovnaný pár, kompetence budou rozděleny stejně na oba dva. Dohodli jsme se na roční spolupráci s jednoletou opcí," popsal to nejdůležitější Pařízek.

Následně dostali slovo oba trenéři. "Rozhodl jsem se podle svého vlastního já. V extralize jsem Budějovicím dal přednost, zdály se mi ze všech nabídek jako nejlepší klub," začal Neliba a na připomínku, že celek se musí vyrovnat s možnou ztrátou pěti zkušených hráčů, kteří byli na jihu hostovat (jistě zatím odchází pouze Štraub), odvětil: "Bude záležet na vedení, koho doplní. Hodně to závisí na tom, kdo je k mání. Nevylučuji, že si přivedu některého hráče ze Vsetína." Se svým kolegou Caldrem budou sázet na zkušené hráče, ale šanci dají i mladým hráčům, kteří by měli do hry přinést zdravou bojovnost, snahou obou pak bude zlepšit pohyb obránců. Klub se chce po výkonové stránce ubírat směrem moderního hokeje, to znamená hrát tvrdě a bojovně. Díky tomu se letos dostal podceňovaný Vsetín do play-off... "Naším cílem bude dostat se do play-off a zkusit se prosadit ještě výš," slibuje Neliba, jenž věří ve velké schoponosti nového týmu, který se opět sejde 28. dubna.

Caldr poznamenal, že nepřichází do neznámého prostředí, neboť coby trenér budějovických juniorů neměl daleko k důkladnému poznání hráčů A-týmu. "Myslím, že mužstvo mám zmapované. Je to pro mě velká pocta, že mohu opět vést celek, který reprezentuje zdejší region." Po štaci v juniorce se neubránil dotazu, zda uvažuje o tom, že by si vytáhl k seniorům některé naděje. "V juniorech jsou dobrý kluci, kteří by se mohli chytit," připouští šanci svých dnes už bývalých svěřenců.

Na závěr ještě Jaroslav Pařízek dodal důležitý postřeh. "Otázka angažování Vláďi Caldra tu byla už loni. Honzu Nelibu jsme moc chtěli a jsme rádi, že hned první vizi trenérské dvojice se podařilo zrealizovat. Po x letech přišel trenér odjinud. Bylo třeba, aby zavál nový vítr a věříme, že tato volba přinese úspěch," doufá budějovický manažer a zároveň prozradil, že současný trenér Jaroslav Liška jedná s klubem o nabídce dělat v HC ČB šéfa mládeži.


Slavnostní akt podpisu smlouvy.


Jan Neliba byl po většinu tiskové konference v obklopení novinářů.


Trenérské duo poprvé pospolu.


Vladimír Caldr, svatebčan při poskytování jednoho z rozhovorů.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....