Banes Motor České Budějovice
27.09.2014, Jaroslav Pešek

Nouza: Měl jsem šance asi na pět gólů, bohužel jsem dřevák

České Budějovice: Jako den a noc, takové jsou v současné době výkonu budějovického Motoru. Potvrdilo se to i tentokrát, kdy Motor uhájil svůj led a porazil Most jednoznačně 6:0. Svůj tým namířil za vítězstvím především výborný výkon Ondřeje Bláhy, dva góly Radka Prokeše a střelecký instinkt Tomáše Nouzy, který přispěl taktéž dvěma góly.

Tomáši, můžete nějak zhodnotit dnešní zápas?
Výsledek 6:0 je pro nás určitě super. Myslím si, že i pro diváky to bylo pěkné utkání plné dobrých akcí. Chvilkami byla hra nahoru dolů, což by se nám v jiných zápasech stávat nemělo, ale jinak si myslím, že nám zápas vyšel. Výborně zachytal i gólman Bláha.

Most je zatím v tabulce poměrně vysoko. Jaký to pro vás byl soupeř?
My se připravujeme na každého soupeře stejně. Na videu sledujeme jejich přesilové hry i jiné situace. Jinak podle jmen, jako je Honza Alinč, Tomáš Divíšek nebo Vojta Kubinčák, je Most hodně nevyzpytatelný soupeř. Myslím si, že když jim to sedne, tak mají na to porazit kohokoli. Je to hodně útočné mužstvo, které má lepší útok než obranu.

Dnes jste dal dva góly, můžete je popsat?
První gól byl v přesilové hře, kdy jsme vyhráli buly do předu, Michal Švihálek vybojoval za brankou puk a poslal mi ho přes brankoviště, pak už jsem dával v podstatě do prázdné brány. Druhý gól padl po pěkné kombinaci, kdy jsme si dali několik přihrávek v útočném pásmu. Myslím, že to byla krásná branka, která se divákům musela líbit.

Měl jste šance i na dovršení hattricku, nemrzí vás trochu, že jste je neproměnil?
Já tam měl šance asi na pět gólů, bohužel jsem dřevák. Dnes byla koncovka ode mě opravdu špatná.

Proslýchalo se, že trenéři nemají úplně pevnou půdu pod nohama, ovlivnilo to i váš výkon?
Nechci moc spekulovat o tom, jak pevnou mají trenéři pozici. Samozřejmě za nimi stojíme, ale za to, co se děje na ledě, nemohou trenéři, ale hráči. To jak hrajeme venku rozhodně v žádném trenérovi není, je to jenom v našich hlavách.

Výkony Motoru doma a venku, to je jako den a noc. Čím si to vysvětlujete?
Je to pravda a upřímně si to ani moc vysvětlit nedovedu. Doma hrajeme úplně jiný hokej, plný dravosti a bojovnosti. Když přijedeme ven, je to jako bychom úplně zapomněli hrát. Musíme s tím něco udělat.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....