Banes Motor České Budějovice
02.04.2003, David Lukeš

Uvidím po zápasech ve Švýcarsku

Tak hodnotí svojí naději podívat se na světový šampionát seniorů ve Finsku osmnáctiletý klenot jihočeského hokeje Milan Michálek. Ten se po náročné baráži, v níž pomohl Kladnu k návratu do extraligy, zapojil do přípravy národního celku v Praze. Po přípravných zápasech ve švýcarských městech Biel a Lausanne (11. a 12. dubna) uvidí, nakolik je jeho šance velká. "Přijedou hráči z NHL a to bude těžké," zůstává realistou, přesto slibuje, že se o svou nominaci popere.
Po úspěšné baráži na Kladně sis ani pořádně nestačil vychutnat oslavy a už jsi spěchal na sraz reprezentace. Můžeš popsat Váš program?
"Byli jsme v Praze a teď (13:30) přejíždíme do Mariánských Lázní, kde se budeme připravovat do pátku. Náš program vypadá tak, že denně vyjedeme na led ke dvěma tréninkům, večer je naplánována nějaká regenerace."

Už ses bavil s trenéry o svých nadějích?
"Já jsem se k týmu připojil teprve v úterý, ale už jsme se o tom bavili. Bude to pochopitelně těžké, jasněji bude až po prvních dvou přípravných zápasech ve Švýcarsku, kdy se k týmu připojí posily z NHL."

Zpátky k baráži. Splnilo těch šest zápasů Tvoje očekávání?
"Určitě jsem s krátkým působením na Kladně spokojený. Jsem bohatší o nové zkušenosti, poznal jsem nové hráče. Šli jsme do toho s cílem postoupit a jsem rád, že se nám to podařilo."

Zaznamenal jsi dvě vítězné branky, na další dva góly jsi přihrál. Na ledě jsi byl docela dost vidět. Cítíš se jako jedna z ústředních postav barážových bojů?
"Tak to ne, my jsme to vyhráli jako tým. Na Kladně je supr parta, která si šla za svým cílem a dokázala ho splnit. To je parádní pocit."

Jak moc dokáže hráč nasát atmosféru takových bitev, když přijde jenom "na skok"?
"Cítil jsem se jako jeden z nich. Jak jsem řekl, byla tam výborná parta, včetně diváků. Přijali mě určitě dobře."

A naopak - nesetkal ses s negatívními reakcemi? Když jsi přišel, tak si logicky zase někdo musel sednout...
"Ne, nesetkal. Ono bylo plno zraněných, takže bez nás nově příchozích by to těžko dohráli. Celkem měli zraněných asi šest hráčů."

Baráž jste vyhráli. Prozradíš, jaké byly oslavy?
"Bylo to velké. Sešli jsme se už po zápase, ale já jsem se účastnil jenom málo, protože jsem už v úterý ráno musel do Prahy na reprezentační sraz. Ale pokud vím, tak si to kluci užívají. Dneska opékají prase." (smích)

V sezóně jsi toho stihnul nalítat hodně. Extraligu včetně čtyřzápasového play-off, několik reprezentačních akcí a ještě šest utkání v baráži. Přece jenom, je Ti teprve osmnáct let, jak jsi na tom s únavou?
"Jsem docela unavený, ale víkend by měl být volnější, takže si snad odpočinu. Naštěstí nemusím doléčovat žádné zranění, takže z tohoto pohledu je to v pohodě."

Konec sezóny se pomalinku blíží a bude následovat rozhodování, co dál. Jak dnes vidíš svojí budoucnost?
"V létě budu čekat na draft a uvidím, jak to dopadne. Bude záležet na nabídce, ale asi to v Kanadě zkusím. Zatím ale nevím, kdo by mohl mít zájem, to se uvidí až po sezóně podle práva výběru."

Hodně štěstí!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....